tisdag 20 januari 2015

Bloggfrågor

Johanna hade svarat på följande frågor och jag blev inspirerad till att svara på detsamma.

Hur länge har du bloggat och vad gjorde att du började blogga från första början? Vad fick dig att börja blogga? Varför började du blogga? Varför ville du blogga? När började du att blogga?
Jag har bloggat sedan någon gång under 2006. Jag började blogga för en kompis hade skaffat en blogg och jag blev naturligtvis nyfiken. Så jag började blogga om mitt liv och vardagshändelser och sedan har det det bara fortsatt. Så det fanns ingen egentligen anledning till varför jag ville blogga, det bara blev så. Det var ganska nytt med blogg på den tiden.

Vad är det bästa med att ha en blogg? Vad tycker du är det roligaste med att blogga?
Att man får kommentarer på det man delar med sig av är underbart. Sedan kan man gå tillbaka i sitt arkiv och få små återblickar. Det är positivt! Att läsa andras bloggar är också trevligt, men så många andra bloggare har jag inte fått kontakt med utanför bloggvärlden.

Hur länge har du haft ditt egna domännamn?
Det har jag haft sedan 2008, då jag vann Spotlifes (företaget där Blondinbella är delaktig är) tävling. När flera blev "kickade" fick man behålla domännamnet. Fortsatte först med wordpress, men använder nu blogger. Läs här och här om Spotlifes bloggfest. (OBS! Ni länkas till en blogg.se-adress, då min gamla Spotlife-blogg inte finns kvar).

Hur får du bloggmotivation varje dag? Ibland kan jag få bloggtorka och känna "vad fan ska jag blogg oma" och bli stressad då jag inte vet vad jag ska skriva om.
Bloggtorka får jag allt ibland. Får jag någon idé till ett blogginlägg, sparar jag det i ett utkast på bloggen. Det publiceras en dag då jag inte haft någon bättre idé.  Jag försöker att blogga varje dag, men det har hänt att jag har hoppat över någon dag, då jag inte har kunnat knåpa ihop något meningsfullt inlägg.

Bloggar du läser? Vilka bloggar läser du dagligen?
Det finns så många jag läser. Jag skulle egentligen vilja länka till alla, men det går ju inte, men här är några:
Jonna
Jonnie
Henrik
Linda
Johanna
Pernilla Wahlgren
Sannas rum
Camillas dagar

Du kan självklart svara på samma frågor om du vill!

14 kommentarer:

 1. Jamen det kan man ju ta och göra.... speciellt nån gång man får just bloggtorka...
  Du har bloggat längre än mig.. jag började 2007... det har blivit några inlägg sen dess.. och den där busungen har blivit en unge som snart vuxit om sin mor ju!

  SvaraRadera
 2. Bloggtorka är något man får ibland. Ett irriterande påfund är det!

  SvaraRadera
 3. tycker det e kul att läsa hos andra men så dålig själv på att skriva såna här.
  älskar att strosa i msykläder bästa som finns :)

  SvaraRadera
 4. Nu försvann min kommentar igen :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, din kommentar har inte försvunnit!

   Radera
 5. Ja den där bloggtorkan har vi nog alla råkat ut för

  SvaraRadera
 6. Tackar för att du e inne hos mig o läser :)

  SvaraRadera
 7. Svar: Fast iphone går ju också oftast sönder om man tappar den i betonggolvet..
  Hade man dock tappat en gammal hederlig mobil hade den hållt :D

  SvaraRadera