måndag 5 januari 2015

En tidig måndag och my dog


Tidigt på återvinningsstationen
Tidigt imorse, lite efter kl 7 var jag på återvinningsstationen. Efter gårdagens röj var det ganska mycket som skulle slängas. Det mesta hamnade på brännbart eller bland elektronik. Jag trodde att jag skulle vara ensam så här dags, men det var några tappra till. Det blev totalt två vändor hit. Det som är väck, är nu väck!

Berner sennen 
Dagens första höjdpunkt (återvinningen räknas inte som det) blev besöket på My Dog. Så mysigt och roligt det var! De första hundarna vi spanade in, var självklart Berner sennen. Vi kikade på utställningen och fick hälsa på några som väntade på sin tur.

Hundbus!
Här ser vi en 7 månaders valp som leker med sin storasyster. Så himla söta och goa de var!Det är allt något särskilt med dessa små nallebjörnar. 

Kul att se denna hundföreställning!
Helt otroligt vad man kan lära hundar till! De kan spela teater och de kan dansa. Underbara hundar!

Gofika!
På mässan hittade vi ingen varm mat att köpa, men en god fralla och kaffe dög gott. Det smakar alltid gott med lite fika när man är iväg. 

Man kan tydligen göra hundgodis av allt
Så mycket hundgodis det finns att köpa. Allt från hundkex till hjortben. Eller vad sägs om nacksena? Många saker var jag tveksam till om Yambo hade velat ha. Jag avstod från mycket, men lite småplock blev det.

Mycket hundgodis till salu
Yambo fick varken rökta eller torkade grisfötter. Han fick inte heller torkade oxben eller svålknuta. 

Ingen kalvpenis till Yambo
Han fick heller inte någon kalvpenis. Den var för lång och den luktade illa. Men jag tror han blev nöjd med riktigt stora grisöron.

Pyreneisk mastiff

Detta måste vara den största hunden jag någonsin har sett. Det är en pyreneisk mastiff. Så fin och så stabil den var! Genast blev min egen hund riktigt liten med sina 69 cm i mankhöjd och 45 kilo. Denna hund vägde ca 80 kg och det är ingen hund vi hade kunnat ha här hemma.

Åh, en godispåse!
Väl hemma, tyckte Yambo att vi luktade väldigt gott. Vi hade ju hälsat på andra hundar. Yambo nosade både på mina ben och på mina händer. Han nosade också på allt gott jag plockade fram.

Så här mycket fick vi hem.
Vi tog emot ganska många provpåsar av olika slags foder. Vi får se vilket foder Yambo mest kommer att tycka om. Vi köpte 2 kg hundmat, hundgodis/grisöron och kosttillskottet Senior. Resten fick vi!

Så himla stora grisöron!
Grisöronen vi köpte var gigantiska! Klart att en stor hund ska ha stora grisöron. Yambo älskar grisöron och det är ju tacksamt om han får lite mer tuggmotstånd än vanligt.

18 kommentarer:

 1. Fint, roligt & gott! :)

  SvaraRadera
 2. Åh vad roligt med MyDog!! Det krockade som fasiken med jobbet i år så jag har inte kunnat dra dit alls, annars är jag där några gånger varje år. Snövit-teatern är verkligen något speciellt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tråkigt att du inte kunde åka till My Dog alls i år.

   Radera
 3. Åh vad kul :D

  Uppdaterat och klart :)

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder :) Ser ut som en rolig dag!

  SvaraRadera
 5. Så härligt ni verkar haft det, både med slänga saker och mydog och yambo ser mycket nöjd ut. inga små öron det där inte.

  Ja filmen är bra, så se den

  SvaraRadera
 6. oj va kul det verkade . men fy vilka gris öron =)

  hoppas allt är bra annrs . trodde inte heller någon va vid återvinning så dax :)

  SvaraRadera
 7. Det såg riktigt kul ut! Fina bilder på hundarna.

  SvaraRadera
 8. Uppe tidigt för o kasta saker ser jag.
  Hundutställning vad kul, har inte varit på en sen jag ställde ut vår schäfer för 23 år sen

  SvaraRadera
 9. haha inte visste jag att kalvpenis va en delikatess för hundar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan tydligen göra hundgodis av allt.

   Radera
 10. oj hjälp hur stor var den grisen när den levde???

  SvaraRadera
 11. Hundar är fina djur...här dresserar vi katter istället..att använda handtagen på kökslådorna som en stege och förutom att klättra upp även kan klättra ner baklänges..fast jag tror han lärde sig det själv så jag kan nog inte ta åt mig äran ;)

  Ha en fin dag.

  SvaraRadera