söndag 22 februari 2015

Bottennapp!

Vilken otur vi har haft det med de filmer vi hyrde senast. Vi hann se två av tre filmer innan uthyrningstiden var ute. Det skulle inte förvåna mig om den vi inte hann se, var den bästa filmen. Vi såg Hallonbåtsflyktingen tidigare i veckan. Den sågs liggandes och jag somnade till den. Jag tror inte att det enbart var för att jag var trött, utan faktiskt för att den inte var något vidare. Jag upplevde att filmen var märklig och inte särskilt sevärd.Mikko, som spelas av Jonas Karlsson, är en svensk man som är fångad i en finsk mans kropp. Mikko hatar allt som har Finland att göra och försöker göra sig så svensk som möjligt, Han möter svensken Mikael Andersson, som är trött på sitt liv. Han erbjuder Mikko sin identitet. Mikko får snart jobb, flickvän och villa. Det känns som att filmen står och stampar. Hur den slutar, kan jag tyvärr inte avslöja eftersom jag somnade. På grund av de duktiga skådespelarna, var mina förväntningar höga, men filmen levde inte upp till dom.

Idag såg jag filmen Hemma. Jag såg hela och somnade inte. En söt film, måste jag ändå säga. Men särskilt mycket händer inte. Lou får reda på att hennes morfar har dött och åker till mormor, som hon inte har träffat på evigheter. Lou är välutbildad och en ensamvarg. Hon lär känna sin mormor Frida och trivs bra hemma hos henne. Frida tar sig hand om pojken Tom, som blir mobbad på skolan.  Filmen utspelar sig på Island, men den ska spegla svensk landsbygd. Men här kan man inte blir lurad, för visst känns inte miljön särskilt svensk?!Jag hoppas verkligen att vi hyr bättre filmer nästa gång. Har ni några filmer att rekommendera?

14 kommentarer:

 1. Jag måste säga att det var länge sedan jag såg en riktigt bra film.
  Riktigt länge sedan till och med !!

  SvaraRadera
 2. Jaså? Vad grundar du det på? :)
  Det är ju mer underhållning och riktigt bra sådan också =)

  SvaraRadera
 3. Hallonbåtsflyktingen vill jag se - hoppas den kommer på swefilm/dreamfilm snart :)
  Hemma såg jag för ett tag sen och jag tyckte den var okej men rätt seg. Hände inte mycket!

  Svar: Tack så mycket, är jätteglad.
  Bokade precis kyrka och lokal nu, NU känns det på riktigt liksom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undra vad du kommer att tycka om Hallonbåtsflyktingen.

   Radera
 4. Visst är det. I år ska jag bannemig sätta egna tulpanlökar <3

  SvaraRadera
 5. Suger med filmer som man inte tycker om ju! Jag kan rekomendera Fifty shades (om du inte redan sett den såklart), The best of me, the notebook, 21 och 22 jumpstreet, let's be cops :)

  SvaraRadera
 6. Min kommentar där jag hade tipsat om flera filmer försvann. Min dator skickade innan jag var klar igår. orkar inte skriva om alla tyvärr. Synd att filmerna inte var lika bra som du önskat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så synd att din kommentar inte kom med!

   Radera
 7. Min kommentar där jag hade tipsat om flera filmer försvann. Min dator skickade innan jag var klar igår. orkar inte skriva om alla tyvärr. Synd att filmerna inte var lika bra som du önskat.

  SvaraRadera
 8. Hallonbåtsflyktingen lät ju verkligen inte som någon hit. Nu vet jag inte exakt vad du gillar för filmer och vilka du sett och inte, men några som jag gillar är Berättelsen om Pi och Inception. Medicinen och Hallåhallå om vi snackar svenska filmer. :)

  SvaraRadera