onsdag 15 april 2015

Jag och PMS

Jag vet alltid när det börjar bli dags för den perioden i månaden. Jag kan rätt som det är bli ledsen för ingenting. Jag kan börja gråta i bilen på väg hem från jobbet. Det kan vara för att jag hör en särskild låt på radion. Eller så tycker jag bara synd om mig själv. Ledsamma tankar kan komma upp i huvudet. Bara så där. Omedvetet kan jag ändå styra vilka tillfällen jag gråter. Inte gråter jag på jobbet för att jag har PMS. Jag skulle heller inte börja gråta mitt under shoppingrundan. Min PMS verkar ändå gå att styra. 

Jag är glad över:
 • Att jag inte slänger några saker.
 • Att jag blir aldrig grälsjuk.
 • Att jag inte har svårare för att sova.

Dessa 11 tecken på PMS stämmer heller inte på mig (förutom möjligen punkt nr 9).

Jag blir med andra ord mest nedstämd. Hur blir du när du har PMS?

BloggTOPPEN

19 kommentarer:

 1. Jag inser att jag ska vara glad som aldrig haft PMS ;-)
  Kram J
  (Ja det är sant, jag är kvinna och har aldrig haft PMS)

  SvaraRadera
 2. så fin blogg du har, är allt bra annars? Kika gärna in i min blogg där du kan följa mitt liv, där jag själv är hörselskadad, men många verka tro att det är ett handikapp, vilket det inte är, jag hör ju bara dåligt annars är jag stort sätt precist som du, just nu är vi i den perioden då allt ska vara perfekt för att allt ska funka, men jag ger inte upp, trots det så pluggar jag till elektriker och har massa drömmar i livet. Låter det intressant? varför inte ta ett kik? Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 3. Aldrig haft, haha!
  SV: Tack tjejen, kram!

  SvaraRadera
 4. Haha, jag är precis likadan jag kan bara börja gråta åt ingenting!! Så sjukt, sen skrattar jag åt mig själv efteråt haha

  SvaraRadera
 5. Jag har aldrig ångrat att jag satte in en hormonspiral. Så perfekt! Inga bekymmer. Men den passar inte alla, dessvärre.
  /P

  SvaraRadera
 6. Jag blir också ledsen för ingenting i stort sett och vissa månader kan jag bli väldigt sur också...

  SvaraRadera
 7. Jag har levt med ett såkallat pms monster det var inte kul :)

  SvaraRadera
 8. Jag blir väldigt irriterad lätt och sur. Även ledsen och arg för ingenting.. Extremt jobbigt :o

  Härligt inlägg verkligen!

  SvaraRadera
 9. Mhm....alla reagerar olika. Jag är nu snart 60. Inte haft överdrivet pms. Kanske för att min man inte fokuserat på det? Hade p-spriral 2 år men kändes verkligen onaturligt. Mitt råd är att förstå hur kroppen fungerar. Ta hjälp när/om man behöver. Hitta en bra/förstående man !!!!!!

  SvaraRadera
 10. Ps) när jag läser bloggar (sällan) så blir jag lite ledsen att kvinnor har dessa tankar öht....

  Och- dom män som steriliserar sig är riktiga män! När man har de barn man önskat osv....varför krångla med div p-medel?

  SvaraRadera
 11. Har också PMS. Blir nedstämd och tänker mycket efter ägglossning. Kan också vara mer lättretlig. Inget kul alls.

  SvaraRadera
 12. Jag har nog inte PMS tror jag, eller har åtminstone inte lagt märke till att humöret skulle vara så mycket annorlunda än annars.. Inget att tala om iallafall. Däremot har jag börjat få lite ömmande bröst ett tag innan mensen sen jag började använda p-ring, har väl med hormonerna att göra antar jag..

  SvaraRadera
 13. Jag har inte så mycket PMS direkt. Kan dock bli lite irriterad bara, det är allt. :)

  SvaraRadera