tisdag 7 april 2015

Tisdag förmiddag


Bilbesiktning
Tidigt idag var det dags för bilbesiktning. Konstigt, men jag får alltid en liten pirrig känsla när jag är där. Jag är alltid orolig för att de ska hitta några allvarliga fel på bilen, som måste åtgärdas och som innebär stora kostnader. Samtidigt är det bra att de kan finna fel i tid. 

Tid hos bilverkstan är bokad
Men bilen blev godkänd, men det var några fel de hittade. Positionslyktor och skyltlykta måste bytas. Attans, sådana fel borde man kanske ha upptäckt själv. Sedan var det damasken vid drivaxelknuten som satt lite lös.  Om den sitter lös för länge kan olja sippra ut och metalldelar kan skava mot varandra. Jag har redan bokat tid på bilverkstan, så de kan åtgärda det ganska snart. 

Så gott fika!
På väg hem, stannade jag till vid bageriet. Det var dags för lite gott fika hemma, kände jag. Så gott det är med nybakade frallor och kanelbullar! 

12 kommentarer:

 1. Skönt att göra bort besiktningen.. det är så trist om det är stora fel på bilen...

  SvaraRadera
 2. Vår bil pajade igår. Idag lämnade vi in den. 20 minuter senare var den klar. Älskar Jokkmokk, alla motornördar och inga köer. Som drömmen för en bilägare :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jokkmokk måste vara ett paradis för alla som inte kan laga sin egen bil.

   Radera
 3. Alltid pirrigt innan, ajg brukar ofta haft den på service innan, så den är genomkollad, men är ändå nervös haha

  SvaraRadera
 4. Det är så skönt när man slipper ombesikta bilen! Att bli tvungen att göra "småreparationer" känns bättre än en stor reparation och ombesiktning.
  Go'fika är aldrig fel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. Dessutom är det viktigt att få gjort de små reperationerna, så det inte blir en stor som kostar betydligt mer.

   Radera
 5. ja, det var det bästa valet jag gjort i hela mitt liv faktiskt! allt är mycket bättre idag! synd att säga att det är bra men det är mycket bättre!

  SvaraRadera