tisdag 14 juli 2015

Bloggintervju: Ida Eriksson


Ida Eriksson

Hej Ida! Kan du berätta lite om vem du är?
Hej Karin! Jag heter Ida Josefin Eriksson, är 25 år och bor tillsammans med min fästman och två katter i Nynäshamn utanför Stockholm. Jag är utbildad journalist och driver nu på heltid eget företag som medieentreprenör. Jag jobbar bland annat som bloggare, som webbdesigner och som webbkonsult åt både små och stora företag. 

Hur länge har du bloggat och varför skapade du en blogg?
Jag har bloggat i flera år. Första bloggen skapade jag när jag flyttade hemifrån, men det var verkligen bara en dagbok online. Det var när jag började plugga Journalistik och Multimedia 2011 som jag på riktigt ville börja satsa på bloggandet och hitta ett eget koncept. 

Hur många läsare har du per dag?
Eftersom majoriteten av mina läsare i dag kommer från Google varierar min statistik varje dag. Ibland kan det vara runt 1 500 unika besökare och ibland runt 5 000 unika. 

Vilka bloggar läser du själv?
Jag älskar att klicka in och inspireras av allt från Kenza och Angelica Blick till internationella bloggare inom mode, skönhet, inredning och DIY. Oftast blir det att jag klickar in på inläggen jag tycker är intressanta via Bloglovin'. 

Varför är din blogg så uppmärksammad?
Jag tror att min blogg mest har uppmärksammats på grund av mitt eget koncept och att jag satsar på kvalitet före kvantitet. 

Adaras Blogazine

Vad är ett blogazine? Varför startade du en sådan?
Det är mitt eget koncept (jag har även varumärkesskyddat Adaras Blogazine). Jag har så otroligt många intresseområden och ville inte nischa min blogg till bara ett eller två ämnen. Därför kom jag på idén att sätta en egen twist på en tjejtidning. Jag vill mixa magasininslag inom en rad olika områden med personliga blogginlägg. Jag vill att tjejer och kvinnor ska kunna inspireras i en rad olika ämnen (precis som i en tjejtidning), samtidigt som de får lära känna mig och får ta del av mina personliga rekommendationer. 

Tjänar du pengar på att blogga?
Ja det gör jag. Jag tjänar dels pengar via affiliateföretag och dels som ambassadör för olika varumärken (det sistnämnda märks alltid upp i mina inlägg). 

Fotograferar gärna.

Vilket är ditt yrke?
Jag är egenföretagare. 

Vilka tips vill du ge om man själv vill "sticka ut" som bloggare?
Hitta din egen "nisch"! Skriv om det du själv vill läsa och kör ditt eget race. 

Tills sist, hur firar du helst din semester?
Just nu har jag min familj från Umeå på besök. Jag kommer umgås med dem, njuta av sommaren och samtidigt försöka jobba så mycket som möjligt innan det blir dags för min livs drömresa i augusti. Då åker jag och min fästman till Los Angeles tillsammans med ett annat par. Vi kommer vara i USA i en månad och har planerat en roadtrip med flera spännande destinationer. 

Besök adaras.se du också!
/IDA

Besök  a d a r a s. s e!

9 kommentarer: