fredag 17 juli 2015

Bloggintervju med Sara

Varför började du blogga?
Jag har alltid tyckt om att skriva. När allt fler vänner började blogga och jag själv läste många bloggar ledde det tillslut att jag själv började skriva en. Jag har bloggat i ca 8 år, dock inte på Villa Freja hela tiden. Bloggen är ett sätt att nå ut och få direkt respons. Jag skriver en del sponsrade inlägg och hoppas att jag med tiden kan se min blogg växa ännu mer och generera en mer stabil inkomst. Jag har alltid velat kunna tjäna pengar på det skrivna ordet. Bloggen är ett sätt att nå den drömmen.

Varför kallas din blogg för Villa Freja?
Vi byggde ett hus där modellen hette Freja. När jag sedan startade min blogg var det naturliga namnet Villa Freja. Nu när vi flyttat till annat hus är bloggnamnet kanske lite missvisande men jag håller fast vid min plattform som blivit en del av mig.


Berätta kort om dig själv.
Jag är en gift trebarnsmamma som älskar lugnet i naturen och bland djur. Jag försöker att ha en aktiv livsstil med träning i lite olika former för både den mentala och det fysiska välbefinnandet. Jag tycker också mycket om att resa och upptäcka nya platser. Jag har alltid varit mer teoretiskt lagd och älskat att studera. Det har resulterat i att jag läst socialpsykologi, hälsopsykologi, litteratur, pedagogik och har en fil kand som grundlärare. För närvarande arbetar jag som lärare. 

Du tycker om att skriva. Vem är Pixi-Lee som du skriver om?
Enda sedan jag var litet barn har jag drömt att bli författare. Jag skriver både skönlitterärt och självbiografiskt. Boken/böckerna om Pixi Lee ligger just nu lite i träda eftersom jag inte riktigt vet hur den ska få ta plats. Jag vet inte om den är ämnad att bli en vuxenbok eller en ungdomstrilogi. Pixi Lee handlar om en utsatt flicka vars mamma hamnar i fängelse och idéen till boken fick jag redan 2008 då jag i samband med mina socialpsykologiska studier gjorde ett studiebesök på Bryggan i Göteborg (numera Bufff http://bufff.nu/ ). Förutom bokens känsloregister har jag och Pixi Lee inget gemensamt.

Vilken typ av böcker läser du?
Jag älskar att läsa och läser de flesta genrer så som självbiografier, feelgood, deckare ... fantasy är det jag minst fastnat för även om jag gillade Sagan om Ringen. 

På vilket sätt var din uppväxt tuff?
Det hoppas jag att du snart ska kunna läsa om i min första självbiografi. Boken är färdig och väntar bara på att ett förlag ska nappa. Boken berör ett viktigt ämne som måste få komma upp ur den tabubelagda gömman. För det utsatta barnets skull måste vi alla våga se, möta och prata om det som så omsorgsfullt göms bakom höga murar av lögner. Jag var det utsatta barnet i ett psykologiskt drama skapat ur en narcissists förvrängda verklighetssyn. 

Har du tänkt att ta kontakt med dina föräldrar igen?
Nej.

Berätta om ditt yrkesval.
Hade jag valt fritt och inte blivit nertryckt och intutad att jag aldrig skulle klara av det hade jag valt att utbilda mig till advokat. Nu blev det tillslut lärare eftersom jag själv alltid älskat att gå i skolan. Skolmiljön må vara stressande men den gör mig ändå lugn. Däremot är jag "för närvarande" lärare. Det är inte skrivet i sten. Jag är ombytlig och det finns massa annat jag är nyfiken på. 

Vad gör du helst på din lediga tid?
Jag mår allra bäst av en lugn morgon när jag får vakna av mig själv (inte nödvändigtvis sent) och äta frukost länge. Jag startar alltid dagen med en latte framför datorn då jag bloggar och skriver. Jag vill gärna hinna med en långpromenad eller en tur till gymmet, kanske umgås med vänner över en middag, men mest av allt älskar jag att skrota runt hemma med håret i en rufsig knut på huvudet. Skriva och läsa i massor och sen avsluta dagen med en bra serie på teve. 

Vad får dig till att må dåligt ibland?
Jag har Crohns som gör att jag ibland har väldigt ont i magen och även får hemska inflammationer i mina leder. Under skoven är jag begränsad i rörlighet och smärtpåverkad vilket påverkar humöret hur mycket jag än försöker att vara glad och positiv. Dessutom har jag (som vi alla) mitt bagage att släpa runt på. Hur medveten och analytisk jag än (på gott och ont) må vara påverkar min uppväxt mig mer än jag önskar. Det har satt djupa spår på bland annat självkänslan. Ibland önskar jag att jag inte vore fullt så analytisk utan bara kunde skaka av mig alltsammans och gå vidare i nuet. 

Berätta om dina framtidsdrömmar.
Min dröm är att kunna downshifta vår vardag. Att jag ska kunna vara min egen och jobba hemifrån som skribent, bloggare, författare, krönikör ... Jag skulle gärna bo på en mindre gård med underskön utsikt. Där skulle jag vilja ha några höns, får, en stallkatt och två,tre hästar förutom den hund, kanin och fåglar vi redan har. 

Hälsningar Sara

(Klicka på bilden för att besöka Saras blogg.)
 Besök bloggen!


15 kommentarer:

 1. Kul att läsa om Sara, har följt hennes blogg länge nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också läst hennes blogg ganska så länge.

   Radera
 2. Vad kul att gå läsa lite om dej :)

  SvaraRadera
 3. Ja gekås är ett helt underbart ställe :) få hoppas att du kommer dit

  SvaraRadera
 4. Vilken intressant intervju =)

  SvaraRadera
 5. Tack för publiceringen av intervjun :)

  SvaraRadera
 6. Jag har också följt hennes blogg länge - bra intervju! :-)

  SvaraRadera
 7. Fin intervju med en otroligt duktig bloggare :) Liza

  SvaraRadera