torsdag 16 juli 2015

I Yambos mun

Idag är det en hel vecka sedan Yambo var hos veterinären för att skrapa bort tandsten och dra ut tänder. Yambo behöver inte längre ta smärtstillande och det läker fint i munnen. Jag tycker att det är en mycket piggare hund efter att tänderna drogs ut. Han måste ha haft det riktig ont i det ruttna tänderna. 

Före

Att fota en hund i munnen är inte särskilt enkelt. Man ska hålla hunden med den ena handen och så ska man fota med den andra.  Sedan är det heller inte särskilt populärt. Yambo är besvärad av det, men eftersom han är otroligt snäll så biter han en inte. 

Före
På de två översta bilderna syns beläggningen tydligt. Tänderna som vi behövde dra ur, lyckades jag inte få med på bild nr 2. Det var svårt att fota så långt in. Men de dåliga kindtänderna satt iallafall på den högra sidan på överkäken.

Efter tandskrapningen
Här har jag fotat två bilder på den högra sidan, men jag kan lova att den vänstra sidan är lika fin. Att få tänderna helt vita utan att skada emaljen var svårt. Men med tanke på att Yambo är 10 år, så tycker jag att hans tänder är riktigt fina nu. 

Efter
Det är kanske svårt att se var Yambo har dragit ut tänderna. Det har läkt riktigt bra i munnen och det känns skönt. Yambo behöver äta mjukfoder fram till måndag. Sedan kan han få äta sitt torrfoder igen och själv klart kommer han få hundben att tugga på också. Det har faktiskt varit lite jobbigt att inte kunna skämma bort Yambo med tuggben och annat hårt godis. 

12 kommentarer:

 1. Vad bra att det läkt så fint. Min lill-kille är bara tre år och tänderna är rätt okej än så länge…ta i trä! Hoppas du njuter av dagen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas din hund fortsätter att ha fina tänder!

   Radera
 2. Jag har precis startat min första frågestund, ställ gärna en fråga eller två :) Alla Nouwbloggare som frågar kommer jag följa, så FRÅGA!! Eller varför inte delta i Månadens blogg om du inte redan har de? Kram <3

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att det har läkt så fint! :-D

  SvaraRadera
 4. Vad bra att han mår bättre! Så himla fin. Tänk om människor ändå hade lika fina hjärtan som hundar.

  SvaraRadera
 5. Va bra att det läkt fint. Vi hade en långhårig tax för många år sedan som också hade problem med tandsten. Det är synd om dom när det blir så.

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att det blev bättre! :)

  SvaraRadera
 7. Va skönt att han e piggare nu :)

  SvaraRadera