onsdag 8 juli 2015

Intervju med Julia

Julia Müller-Sandvik

Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat i ungefär 10 år, men på min nuvarande blogg i blygsamma 5 år.

Varför startade du en blogg?
De första bloggarna handlade om att skriva av mig - som en dagbok online. Nu är det min största hobby och jag ser inte att jag kommer sluta snart. Faktum är att jag hoppas bli upptäckt och kunna bli en storbloggare!

Berätta varför du kallar din blogg för Lorissa Lovebomb.
Det började med en namngenerator på internet. Jag och mina föräldrar skrev in våra namn och kollade hur tokigt det blev. Mitt namn blev Lorissa Lovebomb och jag tyckte att det passade mig! I själva verket heter jag Julia Müller-Sandvik.Du har varit öppen och berättat om sjukdomen alopecia på din blogg. Hur gammal var du när du fick håravfall första gången?
Jag skulle fylla 21 år när jag drabbades första gången. De flesta med alopecia tappar håret mycket tidigare, så det var verkligen en chock.

Hur har dina elever reagerat på att du inte har något hår vissa perioder?
Eftersom jag berättade också för dem att jag har sjukdomen redan innan det hände så har de reagerat med nyfikenhet och uppmuntran, jag har inte fått en enda negativ kommentar från barnen. De yngre eleverna har velat se mina peruker och ställt mycket frågor, men allt med ärligt intresse. Jag har världens finaste elever!


Berätta om ditt yrkesval. Var det självklart att du skulle bli lärare?
För mig var det självklart att jag skulle bli lärare från och med att jag själv gick i årskurs 6. Jag hade ett rejält gräl med min egen lärare och svor att själv bli en, så att jag kunde visa henne hur en bra lärare är. Andra drömmar har kommit och gått, men lärarambitionen bet sig fast!

Varför blev du vegan? Är Erik det också?
Jag valde veganskt för att det är billigt, hälsosamt, inte bidrar till att mörda och utnyttja djur, uppmuntrar till näringslära och till att experimentera i köket. Vi brukade annars laga väldigt tråkig mat, men veganismen fick oss att rycka upp oss! Värt att tillägga är dock att vi i själva verket inte är veganer, men vi håller båda två på att övergå till en vegetarisk och vegansk kosthållning. Men att tvärbyta fungerade inte för oss, så vi fasar långsamt ut det vi inte vill äta. Ingen av oss vill bidra till någon form av djurplågeri, så förhoppningsvis är vi snart vegetarianer och veganer på riktigt. 


Hur träffades du och Erik?
Jag och Erik träffades på lärarutbildningen, han började några år innan mig och var en klippa. 

Vilka reaktioner möttes ni av över att ni förlovades via Skype?
Inga reaktioner alls faktiskt, jag tror att båda våra familjer inte är så knussliga med just förlovningsakten. Men de var nog glada att vi hade ett bröllop och inte bara en tur till rådhuset i all enslighet.

Vad har du för framtidsdrömmar?
Jag vill kirra en drömbostad och sommarstuga, en författarkarriär, en bassethund och självklart lycka och hälsa åt mig själv och alla andra! 

/Julia

Klicka på bilden för att komma till Julias blogg!

 Besök bloggen!

9 kommentarer:

 1. Yaaaay, så fin den blev :D Tack för äran!

  SvaraRadera
 2. Men vilken jätte bra intervju du gjort, och grymma svar av Julia. Riktigt kul att läsa :)
  Kram Hanna!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Men åh vilken rolig intervju:D Jag och Julia har kommenterat varandras bloggar en längre tid :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du har besökt Julias blogg tidigare.

   Radera
 5. Vilken söt tjej ♡ ...
  & bra intervju!

  SvaraRadera