tisdag 7 juli 2015

Pollenallergi


Tack och lov för medicciner!

Första dagen på campingen började det klia i mina ögon, jag nyste och snörvlade. Det var riktigt jobbigt. Jag fick åka in till Klippan, för att besöka ett apotek. Så många olika allergimediciner det fanns! Jag hade ingen aning om vilken jag skulle välja. Är den dyrast bäst? Vilken väljer de flesta? Jag var tvungen att fråga en apotekare och hon kunde heller inte rekommendera någon särskild. Jag valde tills sist Loratadin Apofri. Den funkade för mig! Ögonen slutade klia och jag slapp nysningarna. 

Jag var aldrig pollenallergisk som barn. För ca 10 år sedan fick jag dessa symtom, när vi var i sommarstugan på Orust. Men jag införskaffade aldrig någon medicin då, eftersom problemen upphörde så fort vi åkte därifrån. I våras kände jag heller aldrig av detta och då var jag mycket ute med hunden i skogen. Antagligen blir jag mer pollenallergisk på vissa platser än andra. Jag är iallafall väldigt glad över att det finns mediciner för detta. 

Är du pollenallergisk?

9 kommentarer:

 1. åh trist med pollen, jag reagerar lite varje år olika mycket :(

  Bloggintervju låter spännande, det är jag gärna med på :)

  SvaraRadera
 2. Ja det är kul med flitiga läsare som kommenterar! :)

  Ja att vi köpte ett UV-tält till hugo är guldvärt, så länge han blir där vi lägger honom haha

  SvaraRadera
 3. Har allergiska problem i perioder. Fick svåra nässelutslag för ett par år sedan med svullna ögon, svår klåda m m som följd. Käkar nu regelbundet allergitabletter för att inte få tillbaka det. Då kör jag på Loratadin. Har provat att vara utan nu några dagar, det funkar ok men det kliar på kroppen så jag vet inte om jag ska börja igen eller inte. Man är ju alltid rädd att det ska blomma ut för fullt igen, det vill jag inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog bäst att köra på allergitabletter så du slipper problemet.

   Radera
 4. tack den blev super god. jobbigt med allergi men vad tur att det hjälpte
  kraam

  SvaraRadera
 5. Jag började reagera på gråbo för 15 år sen kanske, men tar sällan något emot det.

  Ibland kan det dock vara riktigt besvärligt att andas, men eftersom jag vet varför så blir jag inte orolig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att få problem med att andas och veta vad problemet är, måste ändå vara jobbigt.

   Radera
 6. Va skönt att den hjälpte :)

  SvaraRadera