lördag 11 juli 2015

Nackdelar med valptiden


Vår Balder

Vår valp växer och växer. Nu är han 14 veckor och han väger ca 18 kg. Jag tror att han kommer att bli en stor berner sennen. Vi får fortfarande vara matvakter när vi ger hundarna mat. Antingen får den ene äta ute eller så vi får vi ta in Balder i ett annat rum. Han tar annars Yambos mat också. 

Det är himla mysigt att ha en valp! Det är något särskilt med valptiden, men det är klart att det finns nackdelar med valptiden också.
Här är några:
 • Inga fler sovmorgnar.
 • Inga spontana utflykter utan hundar. Yambo kan man lämna några timmar, men det kan vi inte med Balder. Till honom måste man isåfall ha fixat hundvakt.
 • Inga långa hundpromenader med Balder. Vi får ta egna promenader med Yambo. Han måste gå längre rundor. Jag längtar tills man kan gå med båda två samtidigt.
 • Man måste vara observant på vad valpen gör. Tuggar han på något olämpligt eller ligger en sak på en olämplig plats.
 • Man har mycket kvar att lära sin valp.
Vad har du för erfarenheter av valpar?

16 kommentarer:

 1. Gud så söt! Jag tror många glömmer det som du nämner som nackdelar. Bra att du upplyser om så man är medveten om ansvaret. Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen ett ansvar att ha en valp

   Radera
 2. Sötnosen!

  Visst finns det "nackdelar", men det är det värt! :)

  SvaraRadera
 3. Han är bedårande lille Balder ♡ ...
  Min erfarenhet av valp är bara positiv,men nu har jag ingen hund längre.

  SvaraRadera
 4. Så söt!
  Vi har också en valp, han har tyvärr brytit benet så jag längtar tillbaka till den jobbiga klassiska valptiden, bättre det än detta!

  SvaraRadera
 5. Jag har bara levt med en valp :) Hon var ljuvlig under valptiden :)

  SvaraRadera
 6. Gud vilken söt liten Balder! :-)

  SvaraRadera
 7. Åh så mysigt, saknar tiden med hund. Men då jag har både astma och allergi kommer vi aldrig kunna köpa hund till vår familj. Det är en sorg verkligen, men något jag får leva med.

  SvaraRadera
 8. gud vilken goding! :) har en boxer som snart är 3 år, han var väldigt enkel som valp, sov länge och lärde sig snabbt att inte kissa inne.. var väl själv dock inte beredd på att de va så himla livliga, så han är inte riktigt uppfostrad och kommer när jag vill osv x) han springer alltid ett extra varv runt huset när jag ber honom att komma.. men han börjar bli bättre på det med :) men saknar valptiden de va ju så små och goa då!

  SvaraRadera