torsdag 30 juli 2015

Veterinärbesök för Balder

Igår blev vi oroliga över vår lille valp Balder. Han kräktes flera gånger under förmiddagen. Första och andra gången tänkte vi inte på det så mycket. Men när han kräktes tredje gången, började vi bli lite oroliga. Efter sjunde gången åkte vi till veterinären.

Stackars liten.

Vi kände inte igen vår lille kille. Han var inte alls så alert som han brukar och han drack heller ingenting. Blodprov togs på honom och det visade ingenting. Det var ju skönt! En röntgenplåt togs och den visade heller ingenting. Veterinären kunde inte utesluta att något hade fastnat i tarmen. Därför fick Balder inta något som kallas för kontrastvätska. Det gör att tarmarna framträder tydligare på röntgen. Vi fick åka hem en stund igen.

En trött Balder.
När vi kom hem, vilade vi en stund. Balder somnade hos mig i sängen. Detta var heller inte likt honom. Han brukar inte vilja ligga i sängen och framförallt inte så länge. Det var riktigt mysigt att ha honom så nära och så länge. När vi vaknade var Balder lite piggare och han drack vatten. Så glad jag blev över att han drack! Han spydde aldrig något mer. 
Kl 20 var vi tillbaka hos veterinären igen. Balder röntgades en gång till. Vi fick se röntgenplåten och den visade inget mer än att Balder var svullen i övre magmunnen. Antagligen har han fått i sig något olämpligt. Jag märkte att i avföringen i morse, fanns en kärna eller en sten. Nu blir det "snällare" mat ett bara dagar. Kokt ris och kokt kyckling fick han imorse. 

Man hann att tänka många jobbiga tankar igår. Nu är de jobbiga tankarna borta och man är glad över att Balder är på bättringsvägen. 

13 kommentarer:

 1. Vad jobbigt. Det är inte roligt när ens djur mår dåligt. Så jobbigt när de inte kan berätta själva var de har ont heller. Men vad bra att Balder verkar må bättre :)

  SvaraRadera
 2. Naw,lille Balder ♡ ...
  Skönt att allt är bra nu!

  SvaraRadera
 3. Men oj, stackars liten valp. Han kan inte vara så gammal va? =)

  SV: Jo jag märkte att det var ngt knas med din blogg. Men nu fungerar den ju igen! Jag rekommenderar verkligen att göra en fransförlängning :)

  SvaraRadera
 4. Skönt att Balder mår bättre! Glöm inte bort Yambo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att vi aldrig glömmer bort Yambo!

   Radera
 5. Fy så jobbigt! Tur han kommit på benen igen och tur hN inte svalt något sockan fastna. Man har ju hört de mest vansinniga historier.....
  /P

  SvaraRadera
 6. Hoppas att han mår bättre i morgon! :)

  SvaraRadera
 7. Så skönt att det inte var något allvarligt och att er lille Balder mår bättre nu. Man blir ju så orolig när de inte mår bra.

  Kram Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, Balder mår bättre och det är ju tur det.

   Radera
 8. Men åh, stackars liten :( Gud vad skönt att det vände och han är på bättringsvägen nu iallafall :)

  sv: Tack så mycket! :) Jaså? Har du bott här i Kalmar tidigare? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag borde i Kalmar när jag pluggade till lärare.

   Radera
 9. Det är så jobbigt när det blir så. Min mor hade samma problem med sin valp, det är fortfarande problem om hon får för "kraftig" mat. Då blir hon konstig och hon är två år nu snart tre.

  SvaraRadera