onsdag 5 augusti 2015

Min fångst


Här är mina svampar

Jag börjar nästan bli lite trött på alla som publicerar bilder på sin fångst av kantareller på sociala medier. Jag älskar kantareller, men ingen vill ju tala om var de har plockat sina svampar. Det är tydligen hemligt. Men jag kan tala om var jag har hittat mina goda svampar. Och det är ett enklare sätt än att ge sig ut i skogen och leta.  De finns i varje affär som säljer godis i lösvikt.  Vill du tala om var du hittar dina svampar?

18 kommentarer:

 1. Haha, åh nu blev jag ju sugen på dem :D

  SvaraRadera
 2. Jag hittar mina i frysen eftersom mamma plockar dom ca 35 mil härifrån och sedan flyttar över i min frys.... I like ;-)

  SvaraRadera
 3. Enkelt! Kör in på Härskogsvägen från Lerum. Sväng in mot Brunstorp. Där, efter skogsvägen; Parkera och gå på svampjakt. Lerums bästa svampskog! Sedan kan vi ju rekommendera en svampkurs för hundarna - kantarellsök.

  SvaraRadera
 4. plockar inga.. kan inte svamp och har aldrig i hela mitt liv sprungit på en kantarell. Jag plockar mina Champinjoner i grönsaksdisken på ICA

  SvaraRadera
 5. Kan tycka att kantareller är gott, men är ingen svampfanast. Jag och mamma gav oss på att plocka något år, men så mycket mer har det inte blivit :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kantareller och champinjoner är gott, tycker jag.

   Radera
 6. Hihi waooo vilken fångst ♡ ....

  SvaraRadera
 7. Håller med! Dina svampar är både roligare och godare att äta och se :)))

  SvaraRadera
 8. Haha, klockrent!!! :D Jag är inte så mycket för varken bär- eller svampplockning (även om jag älskar bär, men helst får ju nån annan plocka dem, hehe), fast själva tanken på att gå på svampjakt är ju ganska mysig ändå..

  SvaraRadera
 9. Hahaha, underbart inlägg! Lovar att avslöja mitt ställe om du har vägarna förbi Saltsjöbaden någon gång.

  SvaraRadera
 10. Älskar svamp. Ffa gula kantareller. Och avskyr att plocka bär öht.
  Min dotter samt svärdotter älskar att plocka allt. Tydligen har vi massor av gula kantareller här i vår skog.
  Jag har en fråga: Är det sant som jag hört att man ska lägga tillbaka...det man rensar bort för att det ska bli fler gula kantareller året därpå?

  ps) jag gillar inte godis, choklad, glass mm så jag tycker inte alls att godissvamparna såg goda ut.

  SvaraRadera