tisdag 4 augusti 2015

Valpkurs, första tillfället

Valpkurs på G
Ikväll var det första gången på valpkursen, som hålls på brukshundsklubben. Just vid det här tillfället, träffades vi utan hund. Det tyckte jag var bra, för du kunde man ta in all information man behövde utan något störningsmoment. Både jag och husse var på plats. 

Gofika
Träffen började med en presentation av ledarna och även av oss, hundägare. Det var roligt att ingen hade samma hundras som någon annan. Ingen annan än oss har en berner sennen. 

Se och lär
I slutet fick vi se exempel på relations- och belöningssystemet Fyrklövern. Läs mer. Så bra att få se övningar så tydligt. Man blev ju sugen på att testa på Balder direkt!

Kampövning
Nästa tisdag ska Balder vara med. Det ska bli kul och se hur han svarar på övningarna. Vi kommer säkert öva innan dess. Jag och husse har också fått läxa. Vi ska läsa tre kapitel ur en bok som heter Allmänlydnad och är skriven av Inki Sjösten. Undra vem som klarar sin del bäst, matte/husse eller Balder?

9 kommentarer:

 1. Så fina hundar du har!❤️🐶 Lycka till på kursen! Vår Mio är i värsta tonårsperioden och det har varit en spännande semester..

  SvaraRadera
 2. Åh, jag blir verkligen sugen på att träna hund igen när jag kikar in här!

  SvaraRadera
 3. Åh så himla roligt! Det är jättekul att se hur hundarna utvecklas efter valpkurserna.

  SvaraRadera
 4. Åh vad roligt med vapkurs!

  SvaraRadera