måndag 19 oktober 2015

Usch och fy!


Älgfluga
Jag kände att något kröp på mig, men så försvann krypet och jag kände inget mer. På eftermiddagen upptäckte jag ett kryp på min arm. Det var ett kryp jag aldrig tidigare har sett och det var mycket större än en fästing. Det var inte helt enkelt att få tag på krypet. Via Facebook fick jag veta att det är en älgfluga. Vingarna gör den sig av med, när den landar på dig. Sedan kravlar den sig sedan mot håret, som den tror är pälsen på en älg. Just "min" älgfluga satte sig aldrig och sög mitt blod.

Har du lyckats "fånga" en älgfluga?

7 kommentarer:

 1. Nopp det har jag inte och glad för det är jag. Hatar kryp.

  SvaraRadera
 2. Men fy va läskigt, har aldrig hört talas om en älgfluga.

  SvaraRadera
 3. Sådana finns här hemma också! Senast nu på morgonen fick jag avliva en sån :P

  SvaraRadera
 4. Här i Gästrikland har det varit ganska gott om älgflugor som stör när vi plockar svamp och bär. De är verkligen svåra att bli av med - inte trevligt alls!
  /Tina

  SvaraRadera