torsdag 18 februari 2016

Det är något som inte stämmer

Bokstund med te och macarons

Jag skulle egentligen ha läst den under jullovet. Det var därför jag köpte boken, men det blev inte så av någon anledning. Men igår läste jag ut boken Det är något som inte stämmer som är skriven av Martina Haag. Det spekuleras att boken handlar om hennes egen skilsmässa med Erik Haag. Så kändes det också, när jag läste boken. Men själv säger Martina att boken baseras på hennes egna känslor.  Läs mer här.

Boken var väldigt lättläst. Den kändes också väldigt personlig och privat. Det kändes nästan som att man tjuvläste Martinas dagbok. Lite förbjudet så där. Boken är skriven med två historier i en. Dels får man följa Petra som under tre veckors tid, jobbar som stugvärd i ensligt landskap. Hon tar emot gäster, men spenderar oftast tiden helt ensam. Petra försöker ägna mycket tid till att skriva på sin nya bok medan hon lever på burk- och pulvermat. Och dels får man följa livet där hemma, då hon upptäcker att något inte står helt rätt till med hennes man Anders. Det uppdagas att han har varit otrogen. Livet rasar. Petra kan varken äta eller sova. Efter väldigt många år tillsammans skiljs dom. Med i familjen finns också två barn. 

Jag gillade verkligen boken! Jag känner inte igen mig i Martinas historia (tack och lov!), men man fick känslan av hur hon mådde. Samtidigt kände man hat för hennes exman. Hur kunde han?! 

Läs boken, kort sagt!10 kommentarer:

 1. Svar: Ja, speciellt när man måste sova.. Nej, hihi! Han jobbar som fastighetsskötare =)

  SvaraRadera
 2. Ska läsa den där! Har några på tur men den där är absolut på listan!

  SvaraRadera
 3. Ja det lät ju en som en bra bok :)

  SvaraRadera
 4. Visst :) ååh det var längesen jag läste en bra bok, tänkte på det häromdagen. Tror jag ska inhandla några när jag åker till Sverige :)

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset! Ska hyra den!

  SvaraRadera