söndag 24 april 2016

Hund i bil


Snö idag!
Idag har vi fått uppleva två årstider - både vinter och vår. När man klev ut imorse blev jag allt förvånad över vad jag såg.  Inte hade jag räknat med snö, när man kände solens strålar genom sovrumsfönstret. 

Vi följer lagen
Det är lag på att ens hund ska sitta säkert i bilen under färd. Hunden ska sitta i bur, bakom grindar eller använda transportsbälte. Idag har vi införskaffat lastgaller av märket MIM och hundgrindarna är av märket Artfex. Båda är krocktestade. Så skönt, nu kan ens hundar sitta säkert och vi slipper böter på 1500:- per hund om vi blir stoppade av polisen. 

Värt att veta
Balder sitter säkert
Balder tvekade först, när han hoppade in i bilen, men efter en stund verkade han trivas. Det känns riktigt bra med dessa fin grindar. Nu kan man lämna bilen öppen, med hund i eftersom man kan låsa om hunden. 


7 kommentarer:

 1. Viktigt & naw så söt balder!

  /Nospuss

  SvaraRadera
 2. Ja, man vill att vovvarna sitter säkert när man åker bil!!

  SvaraRadera
 3. Ja det där är viktiga saker, inget man bara ska slänga åt sidan. Har tänkt på detta mycket med bilfärd med hunden då jag ju ska skaffa hund i juni, så vi ska väl köpa lastgaller snart eftersom mina päron är snåla och inte vill köpa bur 😕 Men det är bättre än inget!
  Så fin Berner sennen du har 😍

  SvaraRadera
 4. Viktigt att även hundar åker säkert!

  SvaraRadera
 5. Bra med en säker bur till hundarna.

  Tack, behövde få ut mina känslor :)

  SvaraRadera