fredag 29 juli 2016

Fem första

Jag brukar lyssna på podden Gry & Anders med gäster. Det är faktiskt riktigt underhållande. Jag tycker att Gry och Anders kompletterar varandra i sina sätt att ställa frågor. I början av intervjun, brukar de ställa 5 första-frågor. Jag tänkte göra detsamma här på min blogg. 
Första lägenheten: Om man inte räknar min studentlya på 19 kvm i Kalmar, så var det en tvårumslägenhet på 59 kvm (lite osäker på ytan!) i Bohus. Jag trivdes jättebra i denna bostadsrätt. Det var lugnt område och det var trevliga grannar. Dock var det lite trist att man behövde gå tvärsöver gården, när man skulle till tvättstugan.

Första jobbet: Räknar man med sommarjobb? Isåfall var det på posten i Kungälv. Där sorterade jag alla brev och tömde brevlådor. Att köra postbil var riktigt roligt. Detta var ett perfekt sommarjobb! Under en period var jag även anställd på pappas firma. Där städade jag och jag skötte trädgården. Efter studenten var jag lärarassistent i en 1:a under en termin och det var ett jobb jag fick av kommunen. Så roligt det var! Mitt första jobb som lärare fick jag i januari 1999. Jag blev klasslärare i en 4:a.

Första förhållande: Så många förhållande har jag inte haft. Mitt första varade kanske bara i 2 månader. Ett år senare träffade jag min stora kärlek och honom lever jag tillsammans med ännu!

Första sorgen: Hmmm.....svårt. Det måste nog ha varit när min äldsta bror dog i april 1993. Man var ledsen då, men man hade samtidigt förberett sig på att det skulle hända under en sådan lång tid. Jag tror att jag hade tagit det ännu hårdare om han hade dött i en olycka eller något liknande.

Första bröllopet: Det var när min kusin Eva gifte sig. Jag var kanske 11 år då.


Nu hade det varit roligt om du hade svarat på samma, antingen i kommentarsfältet eller på din egen blogg.

17 kommentarer:

 1. vilka trevliga svar, åh stort grattis till dej och din man som hållt ihop så länge, hur länge är det exakt? kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har varit ihop sedan 2004, så alltså i 12 kärleksfulla år.

   Radera
 2. Kul lista men sorgligt ang din bror kram

  SvaraRadera
 3. Att du förlorat din bror och varit redo på det låter fortfarande tungt. Att se sin bror sjuk måste varit jobbigt! Beklagar verkligen.

  Nu jinxar jag mig själv, men jag har aldrig förlorat en anhörig. Farmor, farfar, mormor, morfar och alla kusiner, fastrar, morbröder etc. Alla är kvar i livet och lyckliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var jobbigt att se honom sjukare och sjukare. Men jag minns honom mest när han var friskare.
   Så skönt att du inte har förlorat någon anhörig!

   Radera
 4. Det är lite roligt med listor ibland.
  Brucan var så jäkla bra. Såg honom 2012 också.
  Ha en fin lördag.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 5. Jag lyssnar alltid på dem på morgonen, och när de släpper en pod med intressant gäst lyssnar jag gärna :) Är det okej om jag snor iden och besvarar samma frågor inne hos mig?

  Svar: Ja, visst är det .. man känner sig lite stolt när man lyckas för en gång skull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart får du svara på samma frågor på din blogg! Jättekul om "listan" sprids.

   Radera
 6. Första lägenheten.... Efter sex månader i ett studentrum så fick jag en etta med kök på 40kvm, alldeles perfekt.
  Första jobbet.... Bortsett från sommarjobb så jobbade jag ett år på bensinmack (OK) mellan gymnasiet och högskolan, fantastiskt roligt!
  Första förhållandet... När jag var 15 år var jag ihop med en kille jag var jättekär i i 3månader...tyvärr dog han nåt år senare i en mc-olycka
  Första sorgen... Min morfar dog när jag var 12 år, det var/är en grym sorg, jag älskade honom väldigt mycket!
  Första bröllopet... När min farbror gifte sig, jag vet inte när det var, jag var kanske runt tio år?
  Roliga frågor! Kram

  SvaraRadera
 7. Jag brukar också lyssna på den

  Mina svar är
  Första lägenheten: Den ligger snett under den vi har idag. Vi köpte en tvåa på 59 kvadrat 1991. Trivdes jättebra. Bodde där till 2002 då vi bytte med en tant på 80+ som inte orkade bo på tredje våningen (utan hiss längre). Hon behövde dessutom inte en trea

  Första jobbet:
  Sommarjobb då - jag ledde fotbollskola. Inte så konstigt kanske.. jag spelade ju mest hela tiden. Första "riktiga" jobbet var dock på ett varuhus... där blev jag kvar 12 år

  Första förhållandet: Hm.. var tillsammans med en kille ett år.. lite drygt kanske när jag gick i åttan. Men vi hälsade knappt på varandra - mest prat i telefon. Sen tog det slut. När jag gått ut första året på gymnasiet sommarjobbade jag däremot på en affär - och där fanns han. Mannen i mitt liv. (fast då var han ju 19 år.... ). På torsdag är det 27 år sen vi blev tillsammans.


  Första sorgen: När vi fick ta bort vår hund. Mamma blev allergisk. Såååå sorgligt. Jag grät massor.

  Första bröllopet:
  Jag det var nog mina föräldrars - men det minns jag inte. Jag var nio månader. Sen har jag varit på några till som pytteliten... det minns jag inte heller.
  Men första riktiga var några månader innan vi själva gifte oss. En kompis till mig gifte sig - vi var värdpar - och hade ett bra genrep inför vårt eget tre månader senare.

  SvaraRadera
 8. Jag svara: 1. Kommer ej i håg. 2. Har aldrig haft fast anställning. 3. Träffade på en norrbagge år 1989 och var i hopp och sambo i några år. Sen tog det slut. 4. När min morfar dog. 5. Det var min halvsysters bröllop.

  SvaraRadera