lördag 2 juli 2016

Visingsö del 1

Då har vi kommit hem från våran mini-semester. Den började med midsommarfirande hemma hos vänner som bor utanför Lidköping. Där sov vi i två nätter. Därifrån åkte vi sedan direkt till Visingsö.
Liten stuga
På Visingsö hade vi hyrt en liten stuga, där vi också fick ha med våra hundar. Det var ingen stor stuga, men det gjorde ingenting. Vi gjorde små utflykter varje dag och hundarna låg mest, när vi var inomhus. 

Stugan inomhus
Kokplatta, kylskåp, frys, micro, dusch och toalett fanns, så vi klarade oss galant. 

Vackert1
Det var första gången jag var på Visingsö. I Gränna har jag varit tidigare, men det var första gången jag åkte över till Visingsö. 

Så vacker ö.
Visingsö är en vacker och mysig ö. Är du ute efter festliv, är det fel ställe. Vill man däremot njuta av lugn och ro, är det rätt ställe. Visste du att det på Visingsö finns det mycket gott om ekskog? År 1832 började man plantera ekar, för att man ville säkra tillgången på virke till flottan. Men när ekarna hade växt färdigt, hade flottans fartyg redan byggts av annat material. 

Sammanfattning: 
 • Röda stugor. Nästan varje hus var rött med vita knutar. Man fick nästan lite Bullerbyn-känsla.
 • Frisk luft. det luktade friskt från Vättern. Sedan kände man också doft från bondgårdar. Man var på landet. Vi sov ut länge på morgnarna och vi tror att det beror på lugnet och den friska luften som rådde på ön.
 • Självgående gräsklippare. Undra om Husqvarna sponsrade alla boende på ön med en sådan gräsklippare. Varje hus som vi gick förbi, tycktes ha en robotgräsklippare. Sedan var nog nästan varje tomt väldigt välskött och välklippt. 
 • Rökt fisk. Vid hamnen både på Visingsö och i Gränna fanns det rökt fisk att köpa. Själv är jag väldigt svag för varmrökt lax eller rökt makrill. 
Jag älskar att vara hemma, så jag är nöjd med vår hemkomst idag. Samtidigt tycker jag att vi har haft en fantastiskt skön semester!

PS. Fram till imorgon kl 20.00 har du chansen att bli Veckans blogg. Delta! ju fler gånger du kommenterar, desto större chans har du. DS.

14 kommentarer:

 1. Men ohh så vackert ställe och så mysig stuga

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det fint på Visingsö! Jag älskar landskapet där och avskildheten som man enkelt kan välja om man vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ångrar verkligen inte att vi åkte dit.

   Radera
 3. Så mysigt det låter! Passade perfekt med ditt inlägg om Visingsö nu för jag har funderat på att åka över till Visingsö när jag får semester. Har en road trip planerad neråt och vi ska ändå stanna till i Gränna så vi tänkte åka över till Visingsö också. Nu blev jag ännu mer sugen på att åka över - Tack! Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker verkligen att ni ska åka över till Visingsö.

   Radera
 4. Det är så mysigt på Visingsö, jag har varit där flera gånger. Så härligt med lugnet. Tack för kommentaren på min blogg. Kram.

  SvaraRadera
 5. Både Visingsö och Gränna är väldigt mysigt, vi hyrde cyklar ett år på Visingsö och tog oss runt. Det var kul, men blåsigt den gången... Kram J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hyrde aldrig cyklar eftersom vi hade hundarna med oss.

   Radera
 6. Jag har aldrig varit där men ser mysigt ut :) Härligt att komma iväg sådär lite och bara vara. Tack snälla för dina gulliga ord på min blogg, blir så glad ;) Du har med en jättefin blogg. Ha en fin dag, kram :)

  SvaraRadera
 7. såå hääärlig mini semester. har hört att det är väldigt vackert på Visingö. :) kram

  SvaraRadera
 8. Vilken fin stuga. Hur gullig som helst. Ska ni hitta på nåt mer i sommar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag och min man har bara två veckors semester ihop. Nästa vecka är inte planerad alls. Vi får se vad vi hittar på.

   Radera
 9. Rökt sik och rökt abborre är mina svagheter :)

  SvaraRadera