söndag 3 juli 2016

Visingsö del 2

Nu bombarderar jag er med inlägg om Visingsö-semestern. Om jag skulle bara ha skrivit ett inlägg om vistelsen, så hade det blivit ett sådant låååångt inlägg, så att ni inte hade orkat läsa hela. Därför väljer jag att dela upp det i flera "avsnitt".

Visingsborgs Slottsruin
Tänk ön är förhållandevis så liten, men ändå finns det så mycket att berätta. Besöker man Visingsö, måste man gå och titta på Visingsborgs Slottsruin, som ligger nära hamnen. 

Fullt med historia
Visste ni att Per Brahe, som var en svensk greve, byggde ut Visingsborg och hade här en liten armé på 200 man? Han dog 1680.

Här bodde krigsfångar
Mellan 1716-1718 under Karl XIV:s tid, fanns det 2000 krigsfångar här. De flesta var ryssar. Många dog av svält och begravdes på Rysskyrkogården, som ligger ett par kilometer in på ön. När Visingsö hade fått beskedet att kungen hade dött, brann Visingsborg. Man tror att det var krigsfångarna som hade anlagt branden. Som straff fick krigsfångarna bygga upp Kungsladugårdarna på ön.

Vackert!
Det var fint att gå här omkring och utsikten var underbar. Men jag tror inte att då, när krigsfångarna levde här, att man upplevde Visingsborg så vacker.

Remmalag
Självklart hör det till att åka remmalag, när man är på denna ö. Tyvärr kunde vi inte båda två åka, eftersom vi hade med oss hundarna. Jag fick åka själv med några andra turister. 

Guidad tur
Det var en liten trevlig tur, som tog ca 1 timme. Man fick höra en del om Visingsös historia och man fick se de fina omgivningarna. Det var minsann en trevlig och avkopplande guidad tur. 

OBS! Om du vill ha chansen att bli Veckans blogg, så har du tiden fram till kl. 20.00 ikväll på dig att kommentera. 

8 kommentarer:

 1. ser jätte roligt ut :) och så kul med veckans blogg =)

  SvaraRadera
 2. Åh, jag vill åka till Visingsö någon gång, gillar verkligen historia och den platsen verkar så fin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker verkligen att du ska åka till Visingsö någon gång.

   Radera
 3. Woooo underbart ♡ ...
  & jag gillar att du delar upp inläggen :)

  SvaraRadera
 4. Remmalag är ju ett roligt sätt att se ön!

  SvaraRadera
 5. Det ser verkligen härligt ut! Det blir definitivt en tripp över till Visingsö i sommar :D Kram <3

  SvaraRadera