tisdag 2 augusti 2016

Om Pokémon Go

Jag är nu kommit till level 9 i Pokémon Go. Än är jag inte besatt i spelet och kommer heller inte att bli. Jag slår inte på det, så fort jag går ut. Jag väljer heller inte utvalda promenadstråk efter antalet  Pokémon Stop-stationer. Någon gång slår jag på, för att se om jag kan ladda på med fler bollar eller om det kanske finns pokémons där jag är just då. Men jag jagar liksom inte.Jag ser på orten, var alla möts för att försöka jaga pokémons. Jag tycker det ser trevligt ut och det är väl den största fördelen med spelet. Människor möts och de pratar med varandra. Självklart finns det större ställen där kanske hela familjer möts för att spela.

Läs informationen

Ok, jag ser fördelar med spelet, men jag tycker det har gått alldeles för långt om man sätter sitt eget liv i fara bara för att man inte kan låta bli spelet i exempelvis trafiken. Där hör inga spel hemma! Ett zoombieliknande beteende på vägarna tackar jag nej till! Vid tågstationen står informationen här ovan. Tänk att man måste informeras om en sådan sak!

Jag tycker att det är fel av av Alex Schulman att uttrycka sig så här: "Pokémon Go" är dum-i-huvet-samhällets slutstation. (Läs mer.Jag håller inte med honom alls. Det finns ingenting bra med överkonsumtion, vad det än gäller. Varken vad det gäller spel, alkohol eller choklad. Om man använder ett sunt förnuft, så finns det bara fördelar med Pokémon Go.  Om man är väldigt flitig med sitt spelande, så kan man till och med se nya platser. Kanske både fornminnen ock kyrkor. Men lärt sig något nytt om platsen har man väl inte gjort om man inte har ett genuint historieintrisse. Här får jag hålla med Alex Schulman: "Men Teddy ser inte världen, han ser en telefon. Om Teddys pappa förhörde Teddy på de där fornminnena så skulle han inse att Teddy inte har en aning. Han har inte sett nåt, inte hört nåt. Han har kastat bollar på en fågel som heter Pidgey."

Jag fortsätter mitt spelande. Intresset, som aldrig har varit enormt, har dock svalnat lite grand. När jag laddade ner spelet, var det för att jag mest var nyfiken på vad det var. En vacker dag har jag tagit bort appen från min mobil. För alltid. 


18 kommentarer:

 1. Har inte spelat och kommer inte göra :)

  SvaraRadera
 2. svar: ja de är verkligen inte kul! tack så mycket :) kram

  SvaraRadera
 3. Har inte börjat spela och jag tror inte jag kommer göra det heller.
  Men det ser kul ut när det folk går och stirrar ner
  i sina telefoner.
  Kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att det ser lite kul ut.

   Radera
 4. Jag håller verkligen med dig om att det går långt överstyr när man behöver uppmana folk att ta hand om sina liv istället för att fånga pokemons!!

  SvaraRadera
 5. Jag har inte spelat det!
  SVAR:...Energitjuvar ska man hålla långt ifrån sig. Och kolla så att man inte själv är en energitjuv:-)

  SvaraRadera
 6. Har inte testat. Ungen vill - men han behöver ny mobil först (och det är 28 dagar till födelsedag).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undra vad han kommer få i födelsedagspresent.

   Radera
 7. Jag har inte spelat det än, men det kommer nog tids nog :P

  SvaraRadera
 8. Ja det har nog både sina fördelar och nackdelar. Min brorsa kör det men med måtta :)

  SvaraRadera
 9. Jag håller med dig och jag provade spelet för att jag var nyfiken men tog bort appen eftersom tiden inte finns för mig. Kram

  SvaraRadera
 10. Spelat lite men det är crazy hur besatta vissa är!

  SvaraRadera