tisdag 27 september 2016

En lek för Balder

Så kul, nu har vi funnit en NY LEK för Balder. Visst är principen densamma, men det här är en annan variant. Sedan är det alltid kul med lekar, som han blir lite trött av.

Hundlek
Jag tog fram en muffinsform och lade hundfoder i några av "skålarna". Jag lade sedan tennisbollar i alla. Hundfodret täcktes med andra ord.

Var är godiset?
Sedan fick Balder nosa sig fram. Det var riktigt roligt att se att han faktiskt bara välte de tennisbollar som "gömde" hundfodret. När vi bara hade två tennisbollar, så lyfte han bollarna och lade de i två nya "skålar" i formen. 

Självklart, prickade han rätt!
Denna lek kommer Balder få göra igen. Få se om den blir lika populär som godisträd-leken.

10 kommentarer:

 1. Hihi så smart & skojsigt - Duktig Balder :)

  SvaraRadera
 2. Det där är perfekt aktivering för de små grå :)

  SvaraRadera
 3. Duktig han är :)

  Tyvärr kommer min mor alltid få gå på cellgifter, annars tar cancern över då tumörerna inte går och operera bort. Så hur man än vrider och vänder på det så vinner cancern :(

  SvaraRadera
 4. VA kul.. förstår jag att han gillar

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset! Det ska jag prova på vår lilla blå. Springerkillarna välter hela plåten. Snabbaste och enklaste sättet att komma åt godis. De är lite dåliga i tålamodet och får lite för mycket hög energi av aktiviteten. Där får man trötta ut dem på annat sätt. Men Sheltisen ska jag prova med.
  /P

  SvaraRadera