fredag 16 september 2016

Ge mig inspiration!

Jag tror inte att jag är ensam om att tappa lusten till att blogga ibland. Jag är inne i en sådan period just nu. Det är svårt att komma på vad man ska skriva och det är svårt att hitta inspirationen. Man har inte så mycket att berätta om. Man jobbar, rastar hundar och äter. Så mycket mer känns det inte att man gör. Man behöver bli påmind om vad man kan göra då. med bloggen. Jag hittade följande tips hos  Hanna Marie Fiddeli.

Vilket tips gillar du mest?

Även den mest vana bloggaren har svackor i inspirationen, då både ämnen och idéer tycks ha tagit slut. Ska jag vara helt ärlig föddes det här inlägget ur några dagar av att desperat komma på vad jag skulle blogga om. Nog med inledning, låt oss gå direkt in på de fem saker jag gör när jag får bloggtorka.


Läs andra bloggar
Det här är ett rätt basic tips, men det tåls att sägas igen. När jag läser en välskriven blogg faller ofta lusten att blogga på, och ofta kan en få idéer och uppslag. Du kanske hittar tips på utmaningar, listor eller ämnen som du inte hade kommit på själv. Skriver en om mer seriösa ämnen kanske en hittar ett inlägg som en inte håller med om och vill ge sin syn på. Eller så kanske du helt enkelt kan göra ett tipsinlägg där du tipsar om andra bloggares inlägg?
Läs nyheterna
Det är bra att hänga med. På så sätt kan du fånga upp aktuella ämnen som känns relevanta för läsarna i nuet. Beroende på vad en bloggar om kan det vara allt från allvarligare nyheter, debattinlägg till flamsiga nöjesnyheter. Kanske finns det något i nyhetsflödet som påminner dig om en incident eller period i ditt liv som förtjänar lite bloggutrymme?
Kolla Buzzfeed
Den engelskspråkig klick-siten Buzzfeed är ett ställe som lätt kan sno timmar av ditt liv om du inte är försiktig, men där finns också en hel del inspiration att hämta. DIY:s, listor, nostalgi och nyheter om kändisvärlden såväl som politiska händelser.
Kolla Pinterest
Inspiration to the extreme. Perfekt för mode, inredning, skönhets och livsstilsbloggare. Du kanske kan sammaställa en lista med fantastiska beauty hacks, snappa upp någon inredningstrend eller skriva om hur en bäst organiserar sin garderob med hjälp av Pinterest. OBS! Passa dig så att du inte hamnar i Pinterest-trans och plötsligt upptäcker att du spenderat fem timmar med att pinna olika nyanser av MAC-läppstift (berättelse ur verkligheten).
Skriv en lista
När du väl fått uppslag och idéer - SKRIV NED DEM! Tänk inte att du kommer minnas dem nästa gång du inte vet vad du ska skriva, för det kommer du inte göra.

Vad vill du läsa om på min blogg?

5 kommentarer:

 1. Ja intresset kommer ju och går faktiskt, ibland kan man komma på ideer att skriva om flera st varje dag, samt ibland får man knappt till nåt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det. Trist när intresset svajar.

   Radera
 2. Boktips och pedagogiska tips är alltid uppskattat.

  SvaraRadera
 3. Inget kul när man saknar inspo!! Hoppas min comeback kan inspirera lite :)

  SvaraRadera
 4. Ibland har även jag bloggtorka! Just nu är jag i en period då jag vill fotografera mycket. Skriver om det. Hittar inspiration av andra. Har faktiskt arkiverat en del blogginlägg som jag tänker ladda upp när idéerna tryter. :)
  Berätta gärna hur ditt liv ser ut just nu och hur du tror ditt liv är om 5 år :)

  Trevlig kväll! Tack för dina rader inne hos mig :)

  /Annika

  SvaraRadera