torsdag 15 september 2016

Klagomuren

Jag blir så trött, rädd och arg när jag saktar ner vid ett övergångsställe för att enkelt kunna stanna för gående, och så cyklar en cyklist direkt ut med hög hastighet och utan ögonkontakt. Tack och lov för att man har hunnit stanna i tid! Som bilist hade man fått leva med dåligt samvete resten av livet, om det hade hänt någon olycka. Jag vet inte hur många gånger detta har hänt mig. Jag har också sett föräldrar, som har cyklat med sina barn utan att stanna vid övergångsstället. Ska man inte lära sina barn trafikvett?! Och hur många cyklister är det inte som struntar i zebralagen? 
Struntar i zebralagen?
Bild härifrån.
Det är inte förbjudet för dig som cyklar att korsa en väg på ett övergångsställe, men övergångsstället är tänkt för gående och det är därför olämpligt att cykla där. Om du kliver av cykeln och leder den gäller samma regler som för gående. En cyklande som ändå korsar en väg på ett övergångsställe har alltid väjningsplikt både mot gående och mot fordon på vägen. 

 Information är hämtad från Transportstyrelsen. Läs mer

5 kommentarer:

 1. Jättebra inlägg! Älskar uttrycket zebralagen :) <3

  SvaraRadera
 2. Jag blir så arg på cyklister ibland, speciellt dom som lyssnar på musik samtidigt och cyklar jättefort trots att de är helt inne i sin egen värld.
  Det är väldigt läskigt när man är ute och går och de kommer i världens fart och saktar inte ner när de kör runt ett hörn där de inte kan se en när man kommer gåendes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle själv aldrig våga cykla med musik i öronen. Man behöver ju höra om någon tutar eller ropar på en.

   Radera
 3. Det hade varit en mardröm om olyckan hade varit framme!

  SvaraRadera