måndag 5 september 2016

Skällige Balder

En älskad hund

Älskade Balder! Han är en fantastiskt fin hund, liksom Yambo. Han är världens gosigaste hund och vill gärna vara en nära. Men de flesta grannar, ser honom som en skällig bushund. Vi tycker också att det är jobbigt att han skäller, när vi kanske går förbi någon. Dock är det inte alltid Balder skäller. Oftast hinner man få ögonkontakt med Balder innan och försöker avleda honom vid möte. Då brukar han glömma av att skälla. Balder har ett ganska grovt skall, så det hörs ju tydligt. Men man kan se på hans ansiktsuttryck att han inte är arg och han morrar heller inte.  Vi jobbar mycket på detta och det har så klart blivit mycket bättre, men det är bara vi som ser hans förbättringar. Jag tycker att det är riktigt jobbigt att behöva försvara Balder varje gång en granne "klagar". 

Framförallt är det en och samma granne som oftast klagar. Nästan varje gång vi går förbi, har hon något tråkigt att säga. En gång sa grannen att hon tyckte att Balder inte verkade riktigt klok, samtidigt som hon berömmer Yambo (vår andra hund). Det är inte så roligt att behöva höra det eller något liknande nästan varje gång. Tänk om man samma sak till en förälder om hans/hennes barn! Vi gillar heller inte att Balder skäller OCH vi är medvetna om problemet. Självklart hoppas vi att Balder kommer att lugna ner sig ute ju äldre han blir. När jag går själv med honom däremot, så lunkar han så fint bredvid. Hemma är han hur lugn som helst.

Hur ska man hantera grannar som nedvärdera ens hund gång på gång (ja,det är så det känns)? Jag vill inte vara otrevlig, för jag förstår samtidigt att man inte gillar skallet. 

14 kommentarer:

 1. Bellman som vi hade (älskade vovve, saknad), han var också ganska skällig och han vart mer skällig om man försökte för mycket eller vad man ska säga. Jag tycker du ska säga att - Jaa vi är medvetna att han skäller och vi jobbar på det, samt vi är medvetna att det kan störas, men fram tills det löser sig så behöver vi inte höra att han är jobbig, det förstår vi nu. Han är en jättetrevlig hund, han är bara ivrig och nyfiken, det avgörs inte av skallet, sedan skulle jag låta gnällspiken få klappa honom, det kan ändra hennes inställning, går hon ej med på det eller det inte passar sig att hon klappar honom, så skulle jag ändå säga något sådant jag sa, men jag i min tur kan vara lite tuff så, vet ju inte hur du är =D

  Grymt vacker är han

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon gillar inte hundar och skulle aldrig få för sig att klappa Balder. Det är jag övertygad om. Jag tycker inte att hon är rättvis i sin bedömning, för Balder kan sluta skälla ganska så snabbt och kan nosa lugnt i hennes närhet, men tydligen hjälper det inte. Snart kanske bägaren rinner över och jag tappar tålamodet. Då kanske jag säger något olämpligt.

   Radera
 2. Fjant är lite samma nu när han hittat sin röst! Tack och lov har jag inga grannar, men han skäller gärna på förbipasserande flanörer!

  SvaraRadera
 3. Fy vad tråkigt, jag hatar grannar >.<

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen tråkigt! Grannar kan vara bra, men när de blir skvaller- eller gnällkärringar (ja, oftast är det kvinnor) så är de skit!

   Radera
 4. Jag tycker det ska räcka med att ni säger att ni jobbar på det? Sen ska hen vara tyst! Faktiskt väldigt otrevligt av en granne att påpeka det gång på gång, då är det ju bara gnäll och sånt ska ni inte ta!

  SvaraRadera
 5. Jag bor ju i er kommun, tränar hund som en tok :) Ifall du vill kan jag komma förbi er så kan vi träna passager? hade verkligen inte varit något problem. Är mycket hundvan. :) Lämnade min mail. Hör gärna av dig! Kram Pernilla  ivarssonpernilla@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. Himla otrevligt av grannen att påpeka detta varje gång ni ses. Räcker med en, möjligtvis två om hon inte får konkreta svar :/

  SvaraRadera
 7. Om man hälsar på en valp när den kommer ny till ett område är det min erfarenhet att valpen inte sedan skäller när man möts. Valpen skäller för att dra till sig uppmärksamhet.
  Man skall vara glad för hundar i dagens sverige. De förhindrar att mycket annat händer genom att de går på sina promenader. Hundar på t ex kvällspromenad tror jag utgör ett hinder för t ex inbrott och annat otyg.
  Grannar till Balder, om ni läser detta, hälsa på hunden när ni möter honom och visa ett bättre bemötande. Ni skäller ju också som det är nu eftersom ni klagar, men lätet är annorlunda. Heja Balder!!

  SvaraRadera
 8. Skvallerträning är mitt tips samt att alltid be om ursäkt för att hunden skäller så fort den sätter igång (om det funkar samtidigt som du hanterar hunden).Har erfarenhet av en mycket reaktiv Herr Pudel och vet hur det är att liksom skämmas för att hunden skäller. Han blev mycket, mycket bättre sedan vi fick ordning på skvallret.

  SvaraRadera