måndag 31 oktober 2016

Alkoholallergi


Mina ansiktsutslag
Jag har tidigare skrivit om mina utslag i ansiktet. Läs här. Oftast dyker de upp i samband med att jag dricker vin. Läs om alkoholallergi. Man kan tydligen vara överkänslig för histamin, som är ett naturligt ämne i kroppen. Histamin finns också i de allra flesta alla viner, särskilt röda viner som har lagrats länge. Jag besökte läkare och jag fick utskrivet allergitabletter. Jag vill helst inte ta dessa dagligen utan endast i samband med helgen, då det gärna blir ett glas vin till maten. Tyvärr glömmer jag att ta tabletten på morgonen. En ska jag ta på kvällen. Jag kan ju såklart avstå vin, för det är ju inget man måste ha i sig ändå, men jag tycker det är gott att dricka på helgen. 

Är det farligt att glömma att ta allergitabletterna? Någon som vet? Utslagen kliar inte, utan det ser bara fult ut. 

11 kommentarer:

 1. Svar: Ja rävar är otroligt vackra djur och den här var riktigt fin, ingen skabb eller så vilket gjorde mig så glad. Det var ett magiskt ögonblick!

  SvaraRadera
 2. Nej det är inte farligt att inte ta allergitabletterna men om man har en svår allergi som sätter sig på andningen och man sväller upp, ja då är det farligt men det verkar ju inte vara ditt problem. Läs vad som står på förpackningen samt prata med din doktor om du är osäker :)

  Tack, ja TACOS är en av mina fav rätter, mums!

  SvaraRadera
 3. Hej vännen <3
  ett stort tack för att du röstade på mig hos SofiaWerlin.se - jag ha nu länkat er som röstat. Men inlägget kommer efter 15-tiden..
  Du kommer även få en gåva hemskickad som tack för hjälpen :) Men behöver då din adress så maila den gärna till rodeback@gmail.com så kommer en gåva från mig och cocoo.se =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att jag ska få en gåva! TACK!

   Radera
 4. Åh, vad jobbigt! :/

  sv: Tack så mycket! :D

  SvaraRadera
 5. Jag vet faktiskt inget om allergitabletter :/

  SvaraRadera
 6. Får instämma med andra kommenterar =D

  SvaraRadera
 7. Usch vilken trist allergi. HOppas det lägger sig med tiden... ibland kan ju sånt bli bättre om man vet vad man ska akta sig för.

  SvaraRadera