lördag 3 december 2016

En liten shoppinglördag

Idag vaknade vi upp av att solstrålar sken in i genom sovrummets persienner. När jag gick ut med Balder var det lite kyligt, men det var en härlig kyla och morgonen kändes vacker.

I Allum
Efter att ha varit en kort stund på hemortens köpcentrum, åkte vi till Allum. Jag behövde köpa en födelsedagspresent till brorsdottern och det var därför vi åkte dit. När vi ändå var där, passade man på att kika in på fler butiker. Så mycket shopping blev det inte, utan det blev bara några mindre inköp.

Kuk, kuk!
Jag gillar butiken TGR väldigt mycket. Där finns ju allt möjligt och man blir påmind av gamla prylar som man hade förr. Exempelvis var ju gökuret väldigt vanligt förr. Vi hade aldrig ett sådant, men jag hade en granne som hade ett gökur. Och nu har jag lärt vad gökur heter på danska (se bilden).

Gófika
När man är iväg och shoppar, ska man fika. Det är nästan obligatoriskt, tycker jag. Det är så skönt att få sätta sig ner en stund och få äta någonting gott. 

Vad har du gjort idag?

9 kommentarer:

 1. Shopping är aldrig fel! Så mysigt :) Kram

  SvaraRadera
 2. Sv: Haha det var inte meningen att läska dig! Hoppas allt är bra med dig? :))

  SvaraRadera
 3. Visst finns det roliga saker på TGR :D Skrattade gott när jag såg vad gökuret heter på danska ;)Visst ska man fika när man shoppar - håller med dig om att det är ett måste :D Jag har haft en härlig dag med shopping jag också och under kvällen var jag på ljusfestivalen här i stan och njöt av alla konstverk. Kommer lägga upp bilderna på bloggen imorgon. Hoppas du får en fin andra advent imorgon! Kram <3

  SvaraRadera
 4. Älskar också att shoppa! Hoppas du får en fin söndag :)

  SvaraRadera
 5. Svar: Tack ska du ha! Har haft dessa glasögon i snart två år nu, är glad att jag bytte bågar, det bästa jag gjort då det passar min ansiktsform betydligt bättre. :-)

  SvaraRadera
 6. Tycker också TGR är en superbra butik! Alltid kul att kika runt därinne. :)

  SvaraRadera