fredag 16 december 2016

En skum reseklubb

I förra veckan blev jag hembjuden till en jag känner på middag. Vi hade inte setts på länge, så det kändes ändå lite konstigt att bli hembjuden efter så lång tid. Ett annat trevligt par var där också. Innan fick jag veta att det var någonting värdinnan skulle visa mig. Jag började spekulera hej vilt hemma om vad det kunde vara. Hade de skaffat hundvalp? Renoverat hemma? Eller hade de köpt en ny bil? Klart att man blev lite nyfiken! Det var fantastiskt god mat och vi hade det trevligt fram till att de skulle visa "hemligheten".

Jag fick följa med en trappa upp och sätta mig i soffan. Där skulle de två andra gästerna visa mig en presentation om Dream Trips, som är en så kallad reseklubb. Så himla dumt det kändes! Här blev man lovad guld och gröna skogar, kändes det som. Reseklubben lovordades och jag kände hela tiden att det kändes skumt. Det hela verkade ju vara pyramidspel. Man betalar pengar för att vara med och man ska värva andra, för att själv slippa betala medlemsavgift. Hur dumt låter inte det?! I presentationen fick man se bilder på resenärer, som håller upp en skylt där det stod "You should be here". Patetiskt och nästan lite sektliknande.

Denna presentation fick jag se. Dock var det inte samma person som berättade för mig.


SVT Plus har tydligen varit med under ett medlemsmöte och filmat med dold kamera. Läs här. Jag har försökt hitta något videoklipp på nätet, men jag kan inte hitta det. Har någon av er sett det?! Norge har förbjudit DreamTrips, vilket du kan läsa om här.
När jag frågade om det fanns någon hemsida, så fick jag ingen webadress. Det jag fick höra var att det endast var medlemmar som kunde se priserna. Hur skumt?!

Jag saknade 0% intresse under hela presentationen och ville bara gå därifrån. Jag kan inte begripa vilka som låter sig luras och går med i det här. Aldrig någonsin att jag skulle bli medlem! Hade försäljaren stoppat mig på stan, hade jag bara sagt att jag inte var intresserad och bara gått därifrån. Men det kunde jag ju inte göra nu. När jag kom hem, kände jag riktigt förbannad!

Har du råkat ut för samma?!


PS. Nä, jag blir aldrig medlem och jag har heller inte skrivit på några papper! DS.

Tag chansen och delta i tävlingen där du kan vinna en fotografering!

6 kommentarer:

 1. Förstår verkligen att du känner dig förbannad, det hade jag också gjort.
  Jag har inte råkat ut för detta och skulle jag så hade jag också sagt nej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är jag inte ensam som hade reagerat.

   Radera
 2. Oj.. vilken situation du var i. Jag vet inte alls hur jag reagerat, men hade absolut inte skrivit under eller tackat ja till något. :(

  SvaraRadera
 3. Ah men gud allt går ju ut på att lura andra, inte alls ok! Jag har också fått en sådan här förfrågan samt flertalet i veckan ifrån de som håller på med Forever börjar bli så jäkla trött på det!
  Svar:Ja det är det absolut även om man vill och har mål uppsatta så måste man inse att man inte hinner allt som man vill;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det trist med sådana förfrågningar.

   Radera