måndag 2 januari 2017

Calicivirus

Troligen har vi fått vinterkräksjuka här hemma. Än är inte jag drabbad och jag hoppas verkligen att jag slipper också. Eller är det uppenbart att jag får vinterkräksjuka bara av att viruset finns i luften? Jag hoppas på att jag kan ha medfödd motståndskraft.

Jag vet inte om dessa tips, som jag hittade HÄR hjälper på just vinterkräksjuka, men iallafall mot magsjuka har jag läst:

 • Blanda i 1 tsk socker och 1 krm salt i ett stort glas kokt vatten, pressa i saften från en kvarts citron och drick. Magen lugnar sig på en kort stund.
 • Hjortron med lite socker på.
 • 1 msk äppelcidervinäger varje morgon i ett glas vatten.
 • 1 st vitpepparkorn /10 kg kroppsvikt, alltså väger man 90 kg ska man svälja 9 hela korn. 
 • Blanda hälften Coca Cola och hälften kokt vatten och drick klunkvis.
Har någon av er blivit drabbad av vinterkräksjukan? Har ni några bra tips att ge?

8 kommentarer:

 1. Håller tummarna för att du klarar dig. Själv åker jag ständigt på det om nån så bara andas ordet magsjuka eftersom jag har en kronisk inflammatorisk tarmsjukdom med noll immunförsvar.

  SvaraRadera
 2. Julledigheten gick åt till det! Har egentliga inga bra tips förutom att tillåta sig själv förfalla och sedan ta tag i allt när man mår bra igen :)

  SvaraRadera
 3. Hoppas du slipper. Här har vi klarat oss än så länge :)

  SvaraRadera
 4. Men fyyyy... hoppas verkligen du slipper.

  SvaraRadera
 5. Håller tummarna stenhårt för att du klarar dig!
  Krya på er!

  SvaraRadera
 6. Så hemskt med vinterkräksjukan! Hoppas du klarar dig! Jag har tack och lov bara haft det en gång och det var 2002, men jösses så sjuka jag och barnen blev då :( Den enda som klarade sig i familjen var min dåvarande man (kan ha berott på att han drog till jobbet och höll sig där när jag och fyra barn hängde över hinkar och toalettstolar...) Jag och mina kollegor har alltid tagit en näve med vitpepparkorn och svalt dem hela i samband med att magsjukor har gått och vi har klarat oss - kanske är ren tur eller annars så funkar det helt enkelt :D Tror vi fick tips om 5 vitpepparkorn, men vi tog lite extra för säkerhets skull :) Kram <3

  SvaraRadera