söndag 29 januari 2017

Säg ifrån!

Ta chansen, säg ifrån!

Visst är det roligare att se allt ur en positiv synvinkel, men ibland går det inte att vara positiv. Åtminstone är det väldigt svårt. Hur blir ni av med era negativa tankar? Skriver ni av er på Facebook?  Eller tar ni det ansikte mot ansikte med den det gäller? För mig beror det lite på vad det gäller. Oftast säger jag ingenting alls. Jag biter mina läppar. I vissa fall, inte alltid, hade det varit bra att kunna säga ifrån.

Har du lätt eller svårt för att säga ifrån?

6 kommentarer:

  1. Jag försöker idag att inte bege mig in i diskussioner som man vet ändå inte kommer att leda någonstans, såvida det inte är väldigt viktigt att säga ifrån - men då gäller det verkliga livet.

    Jag är inte heller lika glad att beklaga mig över orättvisor på nätet heller, för på något sätt skapar det bara en ond cirkel. Är man inte nöjd med något får man agera på riktigt. :)

    SvaraRadera
  2. Jag har inte svårt för att säga att jag tycker annorlunda men jag vill inte göra mig till ovän med andra så jag försöker uttrycka mig diplomatiskt. Ibland kan jag avreagera mig på bloggen men även där gäller det att tänka sig för lite. Vanligt gnäll, t ex om hur andra klär sig, använder sina pengar eller andra småsaker ignorerar jag helst men kan ibland inte låta bli att fråga om den som gnäller har påverkats på ett dåligt sätt av det den är missnöjd med. Om svaret blir nej kan jag försynt undra vad som då är problemet. Jag har lärt mig, genom erfarenheter, att jag mår bäst av att se möjligheter och lösningar än att fokusera på allt som inte är bra. Jag tror att jag är en av många som, genom svåra upplevelser och sjukdom, har lärt oss den läxan. Det betyder inte att jag aldrig blir arg, trött och sur. Men jag brukar ganska snabbt ta mig ur det.

    SvaraRadera
  3. För mig spelar det mycket på sammanhang, men jag säger ifrån när jag tycker något är fel för det mesta.

    SvaraRadera
  4. Om en person har gjort något så säger jag det till den i verkliga livet och omedelbart. Men om det är negativa känslor som beror på mig eller något större - typ jobbet eller så - så funkar det bättre att skriva om livet i största allmänhet. Just nu mår jag väldigt dåligt - mage och psyke krånglar, men det är ingens fel så.. vad gör man då ^^

    SvaraRadera
  5. Jag har lätt att säga ifrån vad jag tycker & tänker men man kan ju sköta det på ett snyggt sätt.För att ventilera tankar så använder jag bloggen en del.
    Svar:Ja jag är så förväntansfull!Ikväll kl 21.00 smäller det!

    SvaraRadera