fredag 4 augusti 2017

En riktig skata!

I förrgår hade jag altandörren öppen, medans jag var hemma. Inget ovanligt med det. Jag sitter vid datorn i ett annat rum. Plötsligt hör jag något. Det låter som om något ramlar ner på golvet. Jag går till köket, men ser inget först. Sedan ser jag att det rör sig bakom gardinen. Jag går försiktigt fram och vad får jag se? Jo, en skata! En livs levande skata. Jag har inget emot skator eller andra fåglar, men de ska vara utomhus. De ska inte vara inne i ens kök!

En riktig skata
Jag funderade givetvis på hur jag skulle få ut skatan. Den var lika panikslagen som jag. Givetvis kom det fågelskit på grund av detta. Jag ville absolut inte att skatan skulle flyga längre in i lägenhet. Det hade varit riktigt läskigt! Jag tänkte låsa upp fönstret, men då satte sig skatan där. Så fort den rörde sig, försökte jag vrida på handtaget. Tills sist lyckades jag och skatan kunde flyga ut. Så skönt! Sedan fick jag sätta igång med att göra rent i köket. 

8 kommentarer:

 1. Men åh fy bövölens vad läbbigt, dom är ju så stora när dom kommer in, räcker med en småfågel tycker jag!

  SvaraRadera
 2. åh stackarn, vilken panik :( Tur att du fick ut den till slut <3

  SvaraRadera
 3. Fy vad otäckt men skönt att det löste sig! Kramis

  SvaraRadera
 4. Skrämmande upplevelse ...
  Skönt att den kom ut i det fria!

  SvaraRadera