tisdag 1 augusti 2017

Vemod och nystart


Välkommen augusti! Augusti brukar innebära både vemod och en nystart för mig. Dubbla känslor med andra ord. Vemod för att sommaren och semestern snart är slut. Jag hoppas vi får njuta av soliga dagar resten av augusti, så inte hösten kommer för fort. Sommaren är verkligen kort. Det finns definitivt en sanning i det Tomas Ledin sjunger.

När semestern är över och man börjar jobba igen, blir det som en nystart. Det är nästan som att fira in ett nytt år. Man ska komma in i rutiner igen, börja äta nyttigt och börja träna igen. På mitt jobb startar dessutom ett nytt läsår. Antingen får man en ny klass eller så har ens gamla elever blivit ett år äldre. Man har en ny lärarkalender med blanka sidor. Tänk så mycket roligt jag ska fylla den med! Att starta upp nya temaområden är alltid lika roligt.

Vad innebär augusti för dig?

7 kommentarer:

 1. Sommaren har gått såå såå fort!

  SvaraRadera
 2. Augusti i år är ren och skär panik. Jag är inte redo att gå tillbaka till jobbet, men är inte byggd för att inte jobba liksom... vankar bara av och an, har tråkigt och får ibland mer stress av att inte jobba än av att jobba. Så jag försöker sysselsätta mig och söka andra yrken för närvarande :)

  SvaraRadera
 3. Vad spännande att du får en nystart på jobbet! :-D Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får jag varje år efter semestern.

   Radera
 4. Jag längtar efter börja jobba, tur vi börjar om nästa vecka :) Lite ovant för migoch vara hemma hela sommaren så här, men jag vänjer mig säkert med tiden med det med :)

  SvaraRadera