onsdag 25 oktober 2017

Det här med IT

Tänk vad utvecklingen har gått framåt vad det gäller datorer och IT! När jag berättar för mina elever att det varken fanns Internet eller mobiltelefoner, när jag var barn, så tror de knappt att det är sant. Jag fick bekanta mig med internet först, när jag gick på högskolan 1995 - 1998. Då använde jag inte internet särskilt mycket. Idag använder jag internet betydligt mer och jag använder det dagligen.


Tänk att man tyckte att datorer och internet var skrämmande till en början. Idag har det hänt mycket och man ser stora fördelar med IT. Utvecklingen går fortfarande framåt och fördelarna blir bara fler.

På jobbet används IT flitigt. Det är det smidigaste sättet att hålla kontakt med föräldrar eller dela med sig av olika uppgifter som ens elever ska lösa. Dock finns det hinder i vägen. Man vill liksom inte stöta på problem med IT, utan det ska bara fungera. Jag vill helst använda min kompetens till att just undervisa. Ska jag under min undervisning se till att mina elever dels ska kunna logga in datorn och sedan logga in en andra och kanske en tredje gång, blir det  för krångligt. Det ska vara enkelt, samtidigt som plattformen ska kännas säker. Som lärare, skriver man ibland känslig information, som ingen annan ska nå. Det datorjobb jag gör på jobbet, ska jag också helst kunna fortsätta jobba med hemma. Jag ska också kunna välja jobba med min iPad med samma sak om jag vill. Man kan ju idag spara allt i molnet och man kan nå allt i molnet på enkelt sätt. Så det förvånar mig inte att företag eller organisationer behöver applikationsdrift.  IT-mästaren kan erbjuda digitala personalrum med tillgängliga dokument och kalenderfunktion. IT-mästaren ger dessutom support och underhåll. Så skönt med en IT-plattform som kan täcka ens behov!

1 kommentar:

  1. Det är helt galet hur saker o ting förändras med tiden :p

    SvaraRadera