tisdag 13 mars 2018

Det här med yrkesval

Välja utbildning!

Det är söndagskväll och jag förbereder mig inför en ny arbetsvecka. Det känns helt ok och jag känner ingen ångest alls. Jag vaknar upp på måndagsmorgonen och jag har inget emot att stiga upp. Jag ser framemot att möta min klass igen! Mitt jobb som lärare är omväxlande och det känns väldigt  betydelsefullt! Jag har snart 20 år bakom mig inom läraryrket. Det är svårt att förstå att det redan har gått så lång tid. Jag visste tidigt vad jag ville plugga till, men jag vet också flera som inte har haft lika lätt med sitt yrkesval. Jag älskar verkligen mitt jobb och jag hoppas också att jag aldrig kommer tröttna på att jobba inom skolans värld. 

Skulle jag någon gång börja tveka vad det gäller mitt yrkesval, så finns flera intressanta yrkesutbildningar inom SKY. Det hade varit kul att jobba som inköpare eller arbetsledare på ett företag. En utbildning på 86 veckor på yrkeshögskolan och man är färdigutbildad! När jag var liten, tyckte jag att det såg så roligt ut att köra tåg. Det finns en 60 veckors utbildning, som är gratis, för att bli lokförare. Fantastiskt!

Vilka yrkesdrömmar har du?

4 kommentarer: