fredag 27 oktober 2006

Skrabbelucker

När jag var scout fick vi vid flera tillfällen baka Skrabbelucker. Jag tycker fortfarande att de smakar gott. Du måste testa att göra sådana, om du inte redan har bakat skrabbelucker. De tar inte lång tid att göra.

Recept på Skrabbelucker
1 ägg
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2dl mjölk

Först smälter man lite smör eller margarin i en stekpanna på medelvärme.
Man vispar upp ägg & socker, rör sedan ner vetemjölet och bakpulvret som siktas tillsammans i, och tills sist röres mjölken ner. Det röres tills man får en fin smet.

Sedan tar man en matsked smet och lägger i stekpannan och vänder skrabbelucken när den har fått färg, men man ska försöka få den lite geggig i mitten för då blir den godast.

Vill man få det extra sött och gott rullar man skrabbelucken i strösocker medan de är varma. Bör ätas direkt.

11 kommentarer:

 1. Har jag aldrig hört talas om förut. Något speciellt för ditt län? som västerbottensost här hemma kanske?
  //V

  SvaraRadera
 2. Nej, jag tror inte att det är något speciellt för mitt län. Jag vet att det har ätits på fler ställen i vårt avlånga land.

  SvaraRadera
 3. Men vad kul! Jag hade glömt av dem. Jag undrar om vi kallade dem skrabbelucker. Känner inte riktigt igen namnet. Men det är nog en sådan där grej som kan ha många namn. Något annat som vi gjorde är indiangodis. JAg har för mej att man rostade havreflingor, socker och smör och kanske kakao också i en stekpanna. Hmmm... vilka kulinariska minnen du gav mej nu. :)

  SvaraRadera
 4. Oh, tack så mycket! Alltid kul med positiva kommentarer! Särskilt kring pysslet jag håller mig med! Ha en bra helg och hoppas det inte blåser för mycket hos dig! :-)

  SvaraRadera
 5. nej hittils har vädret varit rätt okej lite snö och regn men ingen blåst men de säger att de ska komma framåt kvällen så vi får väl se

  SvaraRadera
 6. Ungefär som Mullegodis på den tiden. Havregryn och socker i en kastrull över elden eller på spisen. SÅ GOTT!!!

  SvaraRadera
 7. Skrabbelucker känner jag också till. Har för mej att dom är goda till kaffe..

  SvaraRadera
 8. Nu minns jag vad det var vi kallade dem. Krabbelurer!

  SvaraRadera
 9. hehe för oss heter dom krabbelurer också..
  dom är skit goda ska göra såna idag de är därför ja tog fram receptet igen glömt bort de..
  fast jag byter ut mjölken mot filmjölk de är godare...
  mmm nu ska ja äta dom hehe hejdå

  SvaraRadera
 10. [...] När jag visade en bild på mina fattiga riddare började folk prata nonsens med mej. Krabbelurer och Skrabbelacker! Que? Men jag är ju en duktig googlare så jag tog reda på vad det var. Och eftersom alla sa att det var sååå gooott så var jag ju tvungen att testa. Det är inte helt enkelt att försöka sig på att laga nåt man aldrig smakat eller ens sett, men såhär blev resultatet! Då jag tyckte smeten såg klumpig ut spädde jag ut den och det skulle jag nog ha försökt undvika, de blev nog lite plattare än de ska. Men smaken var det inget fel på! Det här receptet använde jag mej av: länk [...]

  SvaraRadera