söndag 12 november 2006

Malins månrulle

MALINS MÅNRULLE:

20 min i 200 gr
c:a 8 pers/ 12 bitar

BOTTEN: 
1,5 dl vatten
50 gr margarin              koka upp dessa 3
1 dl kaffegrädde

1,5 dl mjöl
1 krm salt
4 ägg

Blanda i mjöl och salt i vätskeblandningen. Vispa sedan ner äggen ett i taget.
Lägg ett smör papper i en långpanna, bred ut smeten. Grädda i 20 min, längst ner i ugnen. Låt svalna under en duk. 

FYLLNINGAR:                                      
2 dl vispad grädde                         
1dl majonnäs                                 
0,5 dl chilisås 
1 burk majs
◊ 2 dl tärnad kyckling +1 pkt stekt bacon
◊ 2 dl räkor + 2 skivor rökt lax i små bitar
◊ 2 dl strimlad kassler + 1 burk sparris

Blanda ihop och fyll den som en rulltårta och rulla från långsidan. (tips: håll den med pappret kvar tills du kommit runt ett varv så är det lättare att fåden jämn) Låt stå svalt till den ska serveras, kan även frysas med eller utan fyllning. Är väldigt god när den stått och ”dragit åt sig” så det är bra att göra dagen innan.

Lägg upp på en bricka eller ett fat, strimla isbergssallad som du lägger tunt runt om. Lägg sedan i högar ovanpå salladen; majs, gurka, tomat, eller vad du vill.
Servera med painriche till och gör gärna lite extra fyllning att ha till.

Lycka till och smaklig måltid!!!

4 kommentarer:

  1. Tack för kommentaren på min blogg förresten. Det är kul att kika in hos dig med. Det blir ett par ggr varje dag nästan.

    SvaraRadera
  2. Är detta den berömda smörgåstårtan?

    SvaraRadera
  3. Emma, nä detta är inte receptet på den goda smörgåstårtan. Jag har mailat min kompis om receptet, så jag hoppas att jag får det snart. Jag kolla in hos dig också flera gånger per dag.

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset. Låter enkelt och gott.
    Måste vara enkelt om jag skall ta mig för att göra något i matväg.

    SvaraRadera