måndag 12 mars 2007

Ögonen går i kors

Jag kunde inte hålla mig borta helt från bloggen idag ändå. Jag fann en dator vid hotellets reception. Tyvärr kommer jag inte besöka er andra. Jag lovar att jag tar igen det, när jag kommer hem igen!  Jag skriver nu ett kort inlägg innan jag går upp till hotellrummet. Jag lägger mig tidigt ikväll, för jag är sååååå trött. Det var kämpigt att gå upp imorse, men det funkade. Det var flera på bussen in till Göteborg. Jag beundrar alla dessa, som går upp så tidigt som 4.00 VARJE dag. Hade jag gjort det, då hade jag inte kunnat jobba med människor över huvudtaget. Jag hade inte orkat ge av mig själv, som man ändå gör som lärare till barnen. Skulle du kunna vänja dig vid att stiga upp så tidigt varje morgon? Väl framme på Centralstationen, fick jag vänta en liten stund innan jag kunde stiga på tåget. På tågstationen såg jag att de sålde Tågrånet. Väldigt passande namn på en glass! När jag satte mig ner på tåget, då började tröttheten komma. Resan gick bra och jag kom fram till Astra Zeneca (Södertälje) där utbildningen hålls. Det var en trevlig och givande dag. Vi fick bl.a. en rundvandring på Astra Zeneca. Jag har aldrig tyckt att råttor är söta, men här som försöksdjur var de verkligen det. Jag tyckte nästan lite smått synd om dom. Vi pratade om varandras teman. Jag berättade om mina erfarenheter med  NTA-temat  Från frö till frö. Imorgon hoppas jag på att vi får chans till att planera upp utbildningen vi ska hålla till andra  lärare. Jag behöver inte gå upp lika tidigt imorgon, men det blir dock ändå en lång dag, så jag ska gå och lägga mig nu.

~GOD NATT!~

22 kommentarer:

 1. Vad roligt att vara på kurs. Och bo på hotell. Njut av frukosten imorgon!

  Jag jobbade i åtta månader med att städa hos en stor matvarugrossist i Partille. Vi började kl. 6 varje morgon och jag bodde då i Biskopsgården. Spårvagnen gick 5.15 varje morgon och min väckarklocka stod på 4.30. Och nej, jag vande mig inte. Var tvungen att sova en timme efter jobbet varje dag för att orka ha någon form av socialt liv.. Usch, det är jobbigt bara att tänka på det!

  SvaraRadera
 2. Du är utmanad!
  1) Hur många böcker äger du?
  2) Vilken bok var den sista du köpte?
  3) Vilken bok var den sista du läste?
  4) Nämn fem böcker som har betytt mycket för dig, och som du har läst mer än tre gånger.
  5) Uppmana andra att blogga om detta!

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket :) Min mejladress är zikka_zikka@msn.com
  Jag skulle vilja ändra bakgrunden, till rosa eller vit. Sedan skulle jag vilja att det stod Jessica såsom det står Junitjej i din blogg. Och kanske en rosa ros eller något vid mitt namn för jag älskar rosor. Och såsom jag har bilden på Jessica Simpson nu, skulle jag vilja ha på Gwen Stefani istället. Der är lite vad jag har tänkt mig iallfall (: Jag gillar rosa och guld, mode, blommor och sådär.Och något jag tycker om är änglar. Lite svårt att förklara men men! Du kanske kan föreställa dig något fint. Det vore jättesnällt iallfall :) Jag tror det blir bra (:

  SvaraRadera
 4. Att gå upp kl fyra är inget för mig. Jag har ingen aning om jag skulle vänja mig vid det, för jag har aldrig testat. Men i o för sig så tror jag att kroppen skulle kunna vänja sig, rent teoretiskt. Bara man gick och lade sig i samma tid varje kväll. Men som sagt, inget för mig!
  Fruktansvärt med försöksdjur. Men det må vara hänt inom medicinsk forskning. Men jag har börjat bojkotta kosmetika och cremer från företag som testar på djur. Svårt, för jag älskar all sådan lyx. Men vid tanken på vad man utsätter djuren för blir det inte så svårt.

  SvaraRadera
 5. Tack ;) Japp, de ser ja fram emot!
  Men du ska vi säga TORSDAGEN ist då, bara för att ändra lite till! =D 20.000 steg?

  SvaraRadera
 6. INTE före 06 orkar jag kliva upp! Även om barnen är vakna, så får de ligga kvar ett slag...

  SvaraRadera
 7. Välkommen hem igen!
  (för jag gissar på att du är hemma nu)
  Hoppas du inte är för trött och att du lärt dig mycket!

  SvaraRadera
 8. Vad gjorde du på Astra Zeneca? Hade det nåt med utblidningen att göra, jag har inte hängt med riktigt känner jag. Jag har varit tvungen att läsa en massa och se föreläsningar och filmer om djurförsök...och det är fruktansvärt. Kommer nog aldrig att vara för det, även om jag pysslar med medicin. Är ett dilemma det där..hua. Hoppas att du får givande dagar! Kram

  SvaraRadera
 9. Jag går upp klockan halvfem varje morgon... (Och min man går upp klockan fyra varje morgon)

  SvaraRadera
 10. Visste du att Kronprinsessan Viktoria oxå har en hund som heter Jambo!
  (fast med J då)

  SvaraRadera
 11. Näe jag har inte haft något jobb där jag behövt kliva upp kl.04.00 varje dag och inget jag vill göra heller. Däremot har jag haft ett jobb där jag klev upp kl.05.00 varje dag. Det var tufft i början, men sen kom vanemänniskan fram så då blev det inte lika tufft. Många som har såna tider som att kliva upp 04.00-05.00 på morgonen har nog efter en tid vant sig och känner nog inget konstigt med det. :)

  SvaraRadera
 12. Svar till helenamariacecilia: Kul utmaning!! Jag ska svara på den imorgon.

  SvaraRadera
 13. Hoppas dina dagar på Astra varit bra och du fått en givande utbildning. :)

  SvaraRadera
 14. Emma: Jag tycker också det är vidrigt med försöksdjur inom den kosmetiska industrin, men inom medicin finns det inga andra alternativ (om man nu inte ska testa på en människka det första man gör).

  SvaraRadera
 15. ULLiS: Kursen hölls på Astra Zeneca. På något sätt var Astra involverade i NTA, eftersom eleverna i experimenten får göra precis som forskarna (förutsägelse - pröva - iakttagelser).

  SvaraRadera
 16. Svar till Bim: Har din man vant sig vid att gå upp redan kl 4? Är han hemma tidigt på dagarna?

  Svar till Gullefjun: Ja, det visste jag att kronprinsessans hund heter Jambo. Vår Yambo har ett kungligt hundnamn!!!

  SvaraRadera
 17. Hej! Riktigt söt och fin blogg! Vart har du hittat den söta bakgrunden? Finns det någon bra hemsida för sånt? :) Kram

  SvaraRadera
 18. Svar till Sandra: Besök följande sidor, där finns fina bakgrunder:
  http://www.bigoo.ws/index.php
  http://www.grsites.com/textures/

  SvaraRadera
 19. Hoppas du sov gott!!

  SvaraRadera
 20. Det verkar vara en intressant kurs du har varit på. Astra är ett bra företag och jag hoppas att ni fick vara med och se mycket!

  SvaraRadera
 21. Har man inget val så vänjer man sig vid tidiga mornar.
  Jag började jobba 05.30 och fick gå upp 4.15 i många år.
  Man får anpassa sig och lägga sig tidigare.

  När jag jobbade inom vården kunde jag sova till 4.45 och bussen gick 5.30 och jag började jobba 6.45.Hade arbetsdag till 16 och var hemma med bussen igen 17.30.

  När jag jobbade kvällen så var jag hemma med bussen 23.15 sedan fick man försöak att snabbt ta sig i säng för klockan 4.45 ringde klockan dagen efter.

  Men som sagt har man inget val så måste det ju gå.......men det var slitigt!

  Ha det bra!

  SvaraRadera