onsdag 18 april 2007

Larvigt +110 år

Idag fick eleverna  sina efterlängtade fjärilslarver!! De har fått varsin. Under några veckor kommer de få följa utvecklingen från larv till färdig fjäril. Jag själv tycker att detta NTA-tema är toppen att arbete med.  Det är så kul!!  Först fick eleverna mat att trycka ner i botten av ev den lilla burken de fick. De tyckte att maten luktade gräsligt och kändes gräsligt.  En elev skrev i sin dokumentation att maten kändes som krossad gurka. En annan tyckte att maten såg ut som grön pepparkaksdeg. De formulerar sig så roligt!!! Efteråt förde jag larven försiktigt  ner i burken med en pensel . Alla döpte sin larv.

~En fråga till er, kära bloggare, vad tror ni att larverna fick för mat?~
PS. Jag kommer att bli 110 år. Iallafall enligt  detta test.DS.

20 kommentarer:

 1. Jaha du. Något speciellt löv av något slag kanske. Ingen aning faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Jag blev 98. Rätt OK tycker jag. Tror inte att jag kommer att bli så gammal. Det är ju få förunnat att leva så mycket över medellivslängden. Men vem vet...

  SvaraRadera
 3. Haha, kul! Typ löv eller något sånt kanske? :O:P

  SvaraRadera
 4. Ingen aning faktiskt...nåt gott antar jag, ha,ha!

  Ha en skön kväll, kram

  SvaraRadera
 5. Nämen herregud jag skulle bli 99 år...vill jag inte jag får göra om testet..ha,ha!

  SvaraRadera
 6. Ja...

  Nu har jag gjort testet och hamnar på 91 år...det duger bra det

  SvaraRadera
 7. Visst verkar temat roligt?!!

  SvaraRadera
 8. Jag blir tydligen 105 år, men betvivlar det starkt. Kul att döpa sin fjärilslarv till Kebab, antar att det är elevens favoriträtt?

  SvaraRadera
 9. Svar till J: Jag betvivlar också sådana test, men det var ändå kul att göra. Eleven som döpte sin larv till Kebab var väldigt noga med uttalet. Det ska inte uttalas som rätten, utan mer som Keeebabb.

  SvaraRadera
 10. Huuh, vad läbbigt med larver! Jag har sån fobi för insekter så det är tur att inte jag fick en sån i skolan =)

  SvaraRadera
 11. Haha, genom testsvaren så antar jag att du och jag lever fett olika liv :)

  Kram Linn

  SvaraRadera
 12. Haha, genom testsvaren så antar jag att du och jag lever fett olika liv :)

  Kram Linn

  SvaraRadera
 13. Vilket mysigt tema!!

  SvaraRadera
 14. Dom förväntar sig att jag kommer bli 114 år ;P det är då inte dåligt ;)

  SvaraRadera