lördag 31 maj 2008

Camilla Läckberg


Idag har jag varit en sväng på Allum. Det blev några klädinköp innan det var dags att bege sig till signeringen av Sjöjungfrun. Det var en liten kö framför Camilla Läckberg. Jag har inte läst Camillas tidigare böcker, men jag har länge tänkt att göra det. Men eftersom böckerna är fristående, så gör det ingenting att jag börjar med att läsa just Sjöjungfrun. Jag håller på att läsa Den röda damcykeln, men eftersom jag inte har riktigt kommit in i den, så funderar jag på att avbryta. Jag kan ju alltid läsa senare. Just nu är jag mest sugen på att börja läsa den nyinförskaffade boken. Jag fick tyvärr inte se Martin Melin, som har varit med på Camillas signeringsresa, eftersom han var tvungen att åka hem.
Har du läst Camilla Läckbergs böcker?

13 kommentarer:

 1. Jag har läst alla Camilla Läckbergs böcker innan. De är mycket bra, jag ser fram emot att få köpa och läsa Sjöjungfrun nu också.  Däremot så skulle jag inte rekommendera att du börjar med Sjöjungfrun. Böckerna är absolut inte helt fristående utan det spinner alltid på med något nytt från boken innan. För att verkligen veta vilka alla karaktärerna är skulle jag börja med den första boken. Det har ju ändå kommit fem böcker innan och mycket har hänt i dem...  Ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Tack, det var underbart :) Ser att du fått din nya blogg nu :) Superhärlig och somrig verkligen!

  SvaraRadera
 3. Hoppas du får en fin helg!

  SvaraRadera
 4. du får också ha en bra kväll :)

  SvaraRadera
 5. Hoppas du också har en bra lördagskväll! :)

  SvaraRadera
 6. Jätte roligt att du komenterade min blogg!

  Ha en trevlig Lördagskväll du också.

  SvaraRadera
 7. Hm, nä... Jag har inte läst böckerna. Klarar dem INTE ;) Dock har jag LYSSNAT på dem, det fungera ok :P Dock retar jag mig till vansinne på hennes "store polisman" i böckerna... Nä, inte de som jobbar, den som INTE jobbar - mer eller mindre ;)

  Den senaste boken såg jag på tvn - japanskättade kvinna - sågade den vid fotknölarna och hon älskade hennes böcker normalt... Kanske fel bok att börja med? Eller också den som är bäst att börja med, för sedan kan det ju bara bli bättre, hihihi...

  Må så grankott...

  SvaraRadera
 8. Jag har läst alla böcker av Läckberg och började idag med "Sjöjungfrun". Börja inte med den, börja med "Isprinsessan". Ja, mordfallen är fristående men det finns även en sidohandling som fortsätter i varje bok, handlingen om Erika och hennes familj samt alla på polisstationen.

  SvaraRadera
 9. Svar till Tina: Jag har redan börjat läsa Sjöjungfrun. Jag gillar den! Jag tänker dock att läsa de övriga böcker i ordning därefter.

  SvaraRadera
 10. Jag har läst alla hennes böcker utom den senaste, men den skall jag läsa under sommaren :)

  SvaraRadera
 11. Har läst en bok av Camilla Läckberg och lyssnat på hennes sommarprogram och nej tyvärr inte i min smak alls. Men jag läser gärna andra kvinnliga deckarförfattare. Gillar bl.a Åsa Larsson och Gretelise Holm.  SvaraRadera
 12. Börja inte med den ...........de är visserligen fristående MEN det blir helt galet att börja i den sista.  Jag har läst alla böckerna tycker att nu får hon ändra lite stil för det börjar kännas som upprepningar i denna sista boken.  Det enda som lockar mig att läsa en forsättning är de sista ca 10 meningarna i boken.  SvaraRadera
 13. Jag flög från gbg till Sthlm i lördags och såg Martin Melin på flygplatsen, han satt och läste Sjöjungfrun vilket jag tyckte var lite komiskt!

  SvaraRadera