torsdag 14 augusti 2008

Min dag som utbildare


Min utbildningdag idag gick jättebra. Det var första gången jag utbildade andra lärare, så det är en ny erfarenhet för mig. Det var dessutom lärare jag inte kände. Jag behövde inte alls vara nervös och det var jag heller inte, när jag väl satte igång.
NTA går ut på att barnen får agera lite grand som forskare. De ställer hypoteser, de genomför olika uppdrag och sammanställer sina resultat. I NTA ingår flera olika teman. Jag utbildade idag i temat Från frö till frö. Av naturliga skäl så kunde jag inte låta deltagarna genomföra alla uppdrag, men jag gick igenom alla. Man kan t.ex. inte gallra några plantor, eftersom inte ens förädlade frön inte hinner gro på en timma.

Jag är så glad över att jag fixade denna dag. Nästa gång kanske jag lägger upp utbildningen lite annorlunda. Man får ju känna sig fram lite grand.

7 kommentarer:

 1. För det första såg jag att du hade krångel med bloggen..den är knäpp! jag har uppdaterat försökt ta bort inlägg...den bara jäklades.  Grattis till att det gick bra..låter spännande..kramen

  SvaraRadera
 2. SV: tack =)

  haha såg du min fina felstavning

  Fotografr Nina ;)

  SvaraRadera
 3. Svar till Nina: Nej, jag lade inte märke till din felstavning.

  SvaraRadera
 4. svar: Oj, tack :)  Det låter rätt kul ditt jobb som utbildare :) Är det din ordinarie tjänst eller en specialgrej?

  SvaraRadera
 5. Hej, så kul att du kikade in hos mig, tack för komplimangen. Ja jag hoppas oxå det går bra på MVC i morgon.. jag har nämligen tappat bort lappen med tiden.... så det är väl lika bra att pallra sig dit i morgonbitti... det går ju inte att ringa till VC längre, då det endast är en röst som säger "... så ringer vi istället upp dig!"... störande va!!  Ha en trevlig helg!!! / pia

  SvaraRadera
 6. Grattis.

  Du ser att det gick bra. Visst stärker det ens självförtroende nått så in i granskogen.

  Bra jobbat tjejen.

  Kram på dig.

  Synne.

  SvaraRadera