måndag 25 maj 2009

Gummiskor på bröllopsdagen?!

Kan man gifta sig i gummiskor? Nä, jag tänkte väl att man inte kan det. Jag gick i mina brudskor här hemma igår, för att gå in dom. I ca 10 minuter gick jag i skorna, sedan var det skönt att ta av sig dem. Hur ska det då gå på självaste bröllopsdagen, då man ska ha på sig dom hela dagen? I butiken kände de sköna att ha på sig, men då gick man inte särskilt mycket. Igår var kanske mina fötter svullna. Det spände lite på ovansidan av foten. Hoppas ovandelen töjs lite grand. Nu har jag bestämt mig för att jag ska gå i mina brudskor minst 10 minuter varje dag fram till bröllopsdagen. Jag hoppas att det kan hjälpa. Jag funderar på om jag ska ha andra skor med mig, som jag kan byta till på bröllopsfesten. Man vill ju dansa i bekväma skor! Men problemet är att de skor jag har med klack är svarta. Att färga skorna har jag ingen lust med. Men jag tror heller inte att skorna kommer att synas särskilt mycket pga klänningen. Jag får fundera på hur jag ska göra. Era åsikter emottages varmt.

22 kommentarer:

 1. Jag får önska dig detsamma :) Jo det lär bli en bra start på veckan. Sonen vaknade och kvittrade och nu ska vi bege oss till dagis strax och jag kvittrar lika mycket som honom :)

  SvaraRadera
 2. jag gick in mina bröllopsskor en halvtimme varje dag i två veckor och hade med mig extra skor för säkerhetsskull men jag behövde faktiskt inte ta av bröllopsskorna förrän vi kom till bröllopssviten!

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Ja det där med klackskor är knepigt. Jag har väldigt svårt att gå i sådana men på bröllopsdagen ville jag ju såklart vara extra fin och inte ha gympaskor.... Men jag gjorde som så att när jag och mannen fotograferades hade jag mina limegröna foppatofflor. Vi blev fotade av en vän i hagen vid vårt hus så det var mest praktiskt och även skönast! Under vigsel och middag funkade det bra med de högklackade då jag ändå satt ganska mycket. Sedan är det så mycket annat att tänka på så fötterna glöms bort. När det senare blev dags för dans efter vigsel och middag åkte ganska snart mina vita gympa dojjor på iallafall, och det är ju faktiskt så att de inte syns under den långa klänningen.
  Kollar man noga på våra bröllopsbilder finns det en och en annan bild där foppatoffeln syns litegrann men jag tycker bara att de gör dom ännu mer personliga!
  Lycka till med skorna!

  SvaraRadera
 4. Jag varvade med gympaskor faktiskt.
  Men det var bara för att jag inte ville smutsa ner "brudskorna" under fotograferingen.
  Men jag tycker du ska ta med extra.
  På festen kan du ju byta om du får ont. Dom syns ju knappt i alla fall under klänningen.
  Om du ska ha långklänning vill säga.
  Kramen!

  SvaraRadera
 5. Mina väninnor som gift sig tipsar om att ha ett par vita gummiskor att byta om till när det börjar dra ihop sig till dans. Skönt att komma hem på natten utan blåsor under fötterna..

  SvaraRadera
 6. Jag rekommenderar dig verkligen att ta andra skor i reserv så du orkar dansa hela natten ;)

  SvaraRadera
 7. Om man så vill kan man gå i crocs, sen hur snyggt det är var ju en annan femma, men såklart att du ska ha med dig ett par bekväma skor till festen, vet flera som tom bytt klänning en bit in på festen, men då till en annan vit fin klänning men inte lika stor och flaschig som brudklänningen!

  SvaraRadera
 8. Klart att du kan ha andra skor med dig att byta med!
  Annars kommer du kanske bara att komma ihåg hur ont du hade i dina fötter!
  På min dotters bröllop, var vi många som sparkade av oss skorna under bordet under middagen, varför pinas?
  tag med de svarta, som dina fötter känner igen, och låt fossingarna må gott!
  Kramen!

  SvaraRadera
 9. Tack så mycket. Jag önskar dig detsamma :-)

  SvaraRadera
 10. Det låter väl som en bra idé att ha med sig ett par andra skor till festen. Att ha ont i fötterna är INTE roligt och speciellt inte på sin bröllopsdag

  SvaraRadera
 11. Vad roligt att höra! Tack!

  Jag hörde faktiskt talas om bara för någon vecka sen om ett par som gift sig i träningskläder på Friskis&Svettis.. det är nog snäppet värre än gummistövlar :p

  SvaraRadera
 12. tack så mycket!
  färdig bildlänk har jag tyvärr ingen (visste inte vad det var riktigt heller) men annars finns jag ju på bloglovin också! :-)
  ja jag tar emot beställningar, du kan läsa om det i min shop!

  SvaraRadera
 13. Hmmm... svårt det där. Jag har ju själv problem med skoskav, får det av nästan varenda sko. Så jag vet ju hur trist det är att få en kväll förstörd av skoskav. Jag skulle satsa på finskor till själva bröllopet, men sedan skulle jag byta om till något snyggare och bekvämare till kvällen. Man kan ju göra en kul grej av det. "Pimpa till" ett par bekväma tygskor med spetsar, blommor, pärlor och så. Eller?

  SvaraRadera
 14. Jag rekomenderar att du tar med dig ett par extra skor i fall att det skulle behövas. Inte kul att behöva lida för att man har ont i fötterna. Tror ingen tänker på att du bytt skor under kvällen.
  Kram

  SvaraRadera
 15. Ja, det där med skor är inte lätt....
  Och naturligtvis vill man ha snygga skor på sitt bröllopp,
  men samtidigt vill man ju inte stå och pinas av att fötterna gör ont, för det påverkar ju bröllippsupplevelsen.
  Och att dansa i bekväma skor är ju jätteviktigt...
  och precis som du skriver, så syns de nog inte så mycket p.g.a klänningen.
  Och vem tittar på fötterna....då det finns så mycket annat att koncentrera sig på.
  Hoppas det går bra för dina fossingar och de inte får aj,aj...

  SvaraRadera
 16. Hej!
  Jag gifte mig på nyårsafton 2008. Underbar dag tack vare att skorna va sköna! Jag gick in mina skor ordentligt. Till och med dansen gick bra. Dock efter tolvslaget så bytte jag om helt och hållet. Jag tog på mig " Den lilla svarta" och sköna ballerina skor. Kände mig fortfarande väldigt fin eftersom de kläderna också va nya och köpta för bröllopsfesten. Kan varm rekommendera att göra så! Det var en oförglömlig dag och festkväll!!
  Lycka till!
  ram

  SvaraRadera
 17. Godmorgon.
  Jag hade tagit med mig bekväma skor att dansa i. För annars får du så ont i fötterna dagen efter.
  Herregud, man gifter sig inte med skorna helller.
  Nä ta med nått bekvämt att gå i du.

  Hoppas det går att kommentera här nu. Igår gick det inte.
  Kram Synne.

  SvaraRadera
 18. Hej!

  Jag funderade också på det (även om inte jag har i planerna att gifta mig just nu iallafall) och såg en tjej som hade ett par jättesöta, nätta, vita tygskor på sig under hela dagen nästan. Hon bytte lite då och då till sina högklackade, som vid korttagningen, i kyrkan osv. Men därimellan var tygskorna på och jag tyckte att det var jättefint till hennes vita klänning.

  Ett litet tips bara!

  Lycka till!

  KRAM//Helena

  SvaraRadera
 19. Jag hade samma problem själv till vårt bröllop, och hade på mig dom en stund hemma varje kväll. Däremot på själva bröllopsdagen så tänkte jag inte så mycket på det, fanns så mycket annat roligt att tänka på =) Men under middagen sparkade jag försiktigt av mig dom i smyg under bordet, och jag klarade mig utan både blåsor och värk (tack och lov!)

  SvaraRadera
 20. Bra idé att gå in bröllopsskona så du inte får några skavsår, eller något annat tokigt, på självaste dagen då du ska skona hela dagen. Skona är ju väldigt viktig ateralj på bröllopsdagen, så det krävs ju att de är sköna och fotvänliga. Hoppas de känns bra nu. För lördag gäller det! Så himla kul!

  SvaraRadera
 21. [...] Det var skönt med avkoppling efter en lång dag i bröllopsklänning och klackskor. Vet ni, jag bytte aldrig skor under kvällen! Det behövdes [...]

  SvaraRadera