söndag 17 maj 2009

Min möhippa

Jag skulle sätta mig och äta en sen frukost. Klockan var efter 11, närmare halv tolv. Efter frukosten skulle jag ta mig en långpromenad med hunden. Det ringde på dörren. "Konstigt" tänkte jag, eftersom vi inte väntade besök. Den blivande mannen tyckte att jag skulle öppna. (Själv tyckte jag att han kunde det, eftersom han bara satt vi datorn). Jag öppnade och såg då att tre från syjuntan. Det kände både kul och oväntat. Efter att ha fått på mig en leksakstiara på huvudet och en skylt runt halsen, så förstod jag att det var möhippa på gång. Jag fick en lista på saker jag skulle packa ner. Ordlistan och blyertspennan fick jag aldrig någon användning av. Jag skulle ta med mig gummistövlar också, men de glömde jag. Det visades sig sedan att jag inte behövde de heller. Jag förstod att en övernattning väntade, eftersom kudden och necässeren skulle packas ner.Efter bilfärd och spårvagnsfärd (då med musik i öronen och ögonbindel) hamnade jag hos Pick n´paint, där resten av gänget väntade. Det hälldes upp god skumpa och togs fram snacks och baguetter. Mumma! Det smakade särskilt gott, då jag aldrig hann äta upp min frukost. Man fick välja vad man ville måla. Jag valde mellan en mugg och en skål. Det blev muggen. Efter några dagar så kommer våra konstverk vara klara.

Sedan var det dags att bege sig till nästa mål. Efter en mellanlandning så skulle jag färdas i bil med ögonbindel på. Jag hade ingen aning om vart vi skulle bege oss. Inte kunde jag lista ut det heller. Vi hamnade hos en i gängets sommarstuga. Här hade vi det hur trevligt som helst! Det var femkamp (Jag vann! Det var hur enkelt som helst att utklassa resten av syjuntan! ;) ) Alla fick varsina gångstavar med stegräknare på. Dessa ska jag snart testa! Jag "utsattes" också för att svara på en massa frågor. Sambon hade redan svarat på dem och jag skulle svara så som jag trodde att han hade svarat. Vi känner varandra väldigt väl, för jag fick väl godkänt. Jag fick 21/28p. Vi åt god mat och vi hade hur trevligt som helst.


Imorse åt vi en god frukost. Det var inte igår jag åt hemlagade matbullar! Efter att vi hade pckat ihop oss och städat, så skildes vi åt. Jag fick bilskjuts hem. Det var skönt att slippa åka buss, för jag är ganska så trött idag.


En osminkad brud tackar hela gänget så himla mycket för en väldigt trevlig möhippa! Jag hade absolut inte räknat med att jag skulle utsättas för detta, åtminstone inte denna helg. Tack ännu en gång!

32 kommentarer:

 1. detta fick mig att tänka på mina två möhippor som jag drabbades av för 4 år sedan! Jag visste inget båda gånger!
  tror det finns bild från ena möhippa i min blogg under maj 2006
  Kramisar
  Snart är det väl dags för bröllopet!

  SvaraRadera
 2. http://rainred.blogg.se/2006/may/mohippan-2005.html
  länken till mina fina möhippabild!

  SvaraRadera
 3. hej hej..
  vilken fin dag dina vänner gav dig..:)
  hoppas söndagen också är toppen, kramar

  SvaraRadera
 4. Gud vad kul det låter! VIlken fin bild på dig =)
  Hoppas du fick en finfin dag med dina bästa kompisar...
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Låter som en riktigt mysig dag.

  SvaraRadera
 6. Det låter som en snäll och trevlig möhippa.

  SvaraRadera
 7. Tack så mycket! Din blogg verkar vara himla trevlig med fina bilder. Ha en bra kvälll =)

  SvaraRadera
 8. Vad roligt. Tur att det inte var värre saker de utsatte dig för. Då närmar det sig nu då, bröllopet.

  SvaraRadera
 9. Va roligt!!! :)

  Hoppas du haft en härlig söndag!

  SvaraRadera
 10. Så skojigt.
  Verkar ha varit en toppenhippa.
  Det är ju sådär det ska vara, mysigt och roligt, inte förnedrande.
  Nu är det gjort och du kan andas ut.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Och förresten! Jag tycker att du passar jättebra i lite längre hår. :)

  SvaraRadera
 12. Vad mysigt de hade hittat på! :) Mycket roligare än att bli utklädd och få gå och göra en massa pinsamheter på stan.
  Och skönt att ha möhippan gjord, jag gruvade mig massor för min - men jag fick också en trevlig och mysig kväll, faktiskt också med syjuntan.
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Kul med möhippa.
  Fin dag du fick av dina vänner.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 14. @C a m i l l a: Kul att du tycker att jag passar i lite längre hår. Själv känner jag mig ovan med min nya hårlängd. Jag tror att efter bröllopet så kommer det åka av (dock inte allt! ;) )

  SvaraRadera
 15. @Lotta: Möhippan var verkligen mysig och inte ett dugg pinsam eller förnedrande. Att utföra en massa pinsamma uppdrag på stan hade inte varit min grej.

  SvaraRadera
 16. Vad kul att hippan blev lyckad! Och att de lyckades överraska dig, för det tycker jag är halva grejen med möhippan. Att den blivande bruden inte vet något förrän hon blir "tagen" Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 17. Vad roligt med möhippa! Allt bra annars?

  SvaraRadera
 18. Åhhh tack så mycket, verkligen jätte kul att höra! :D Gud vad kul med möhippa :D
  Ha en kanon fin dag!

  SvaraRadera
 19. hihi vad kul! och det var ju en bra möhippa, inget skämmigt!
  jag hade ingen möhippa på egen hand utan vi fick en gemensam fest både jag och mannen! och det var jag glad för =)

  kram!

  SvaraRadera
 20. svara gärna på min otrogenhetsfråga!=)

  SvaraRadera
 21. Vad roligt att du hade trevligt! Kram Emma

  SvaraRadera
 22. Det var en välordnad och trevlig möhippa, tror du att det är fler på gång?

  SvaraRadera
 23. @Malin: Nej, jag tror inte att några fler möhippor är på gång.

  SvaraRadera
 24. Tack för din fina kommentar!
  Låter som en riktigt härlig möhippa!

  SvaraRadera
 25. Vilken trevlig möhippa dina väninnor hade ordnat för dig! =)

  SvaraRadera
 26. Vad roligt att bli överraskad sådär!

  Sv: Jag har inte så mycket inpanerat, är i Karlstad hos bror min så vi får se vad vi hittar på (:

  Vad har ni planerat?

  SvaraRadera
 27. [...] På möhippan, som var förra helgen, fick alla sig ett par stavar från Silva. Närmare bestämt dessa. Nu är jag otroligt sugen på att testa stavgång. Mina tankar vara att jag skulle testa det redan idag, men jag har ett problem, som jag hoppas ni kan hjälpa mig med. Stavarna är teleskopiska och igår skulle jag ställa in rätt längd. Jag fann längden som passade mig, men jag får inte stavarna till att fastna i det läget. Jag har snurrat och vridit, men det blir ingen skillnad. Alternativet för mig nu är att jag har stavarna på det absolut kortaste läget och att jag låter de åker in och ut, medans jag går. Men det är inget bra alternativ. [...]

  SvaraRadera
 28. [...] i syjuntan hade hämtat hem våra alster som vi skapade på min möhippa. Kan ni gissa vilken jag har gjort? (OBS! Den [...]

  SvaraRadera
 29. [...] som jag målade på min möhippa, använde jag för första gången idag. Den var perfekt att dricka te ur! Tyvärr stör jag mig [...]

  SvaraRadera
 30. Åh, vad roligt med möhippan! Låter som ni hade det riktigt kul! Själv ska jag på en möhippa på lördag, så ska bli att överraska min kompis (blivande bruden) när hon ska äta frukost.Vi kommer nämligen sammanstråla med svensexegänget. Så både brud o brudgum komma få sig ett spratt samtidigt. :)

  SvaraRadera