onsdag 12 augusti 2009

Första arbetsdagen


Idag började jag jobba igen. Det var alltså första dagen efter semestern. Jag hade väldigt svårt att somna igår, så jag var bra trött imorse, då väckarklockan ringde. Det var otroligt tur att dagens föreläsare var så lätt att lyssna på.  Föreläsaren hette Björn Lindell och han höll föredrag om värdegrundsbyggande och ledarskap. Han sade många bra saker och framförallt framförde han budskapet på ett bra sätt. Jag fick också bekräftelse på att jag tänkte och gjorde rätt i mitt klassrum. Björn sade många kloka saker och här är en av dem: "Gränssättning handlar inte om att vinna varje konflikt."  Visst håller ni med att det är så?


Efter föreläsningen var det lunch och därefter var vi på plats på skolan. Vi planerade inför morgondagen och vi packade upp vårt läromedel.  På grund av besparingarna gick det fort att packa upp läromedlet, eftersom det inte var så mycket.

Jag måste erkänna att jag är lite trött efter denna arbetsdag. Hoppas jag känner mig piggare imorgon!

10 kommentarer:

 1. Va kul att va tillbaka på jobbet,när kommer eleverna?
  Här börjar barnen nästa torsdag men lärarna börjar imorrn!
  kram

  SvaraRadera
 2. Det är så roligt och inspirerande med duktiga föreläsare.
  Även om det ibland inte är något direkt nytt så är det så värdefullt att få lite kvitto på att man gör rätt.
  Så trist med besparingar.
  Kramen

  SvaraRadera
 3. Du kommer att känna dig pigg när du träffar dina elever tror jag.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 4. @C H R I S T I N - Foto. Illustration. Webbdesign: Jag bli i höst klasslärare för en 3:a. Eleverna är alldeles nya för mig.

  SvaraRadera
 5. @soffie: Mina elever börjar nästa onsdag, alltså den 19 augusti.

  SvaraRadera
 6. Ja nu är det tillbaks till jobbet som gäller, på måndag börjar jag! Huah :(

  Tror du piggnar till snart, man måste bara komma in i dem gamla rutinerna igen :)

  SvaraRadera
 7. Kan förstå att du var lite sliten när det var dax att stå upp.
  Men visst var det spännande att komma tillbaka på jobbet efter semestern.
  Visst ser du fram till höstterminen?
  Jag har jobbat hela sommaren med några få undantag. Har inte semester förren i Oktober. Det ser jag fram emot.Då väntar en vecka på Madeira.
  Kramen Synne.

  SvaraRadera
 8. Jag har också lyssnat på Björn Lindell, han var på vår skola i våras! Jag tycker han var kanonbra! Kul med nya saker att packa upp.

  SvaraRadera
 9. Fina böcker. Använder barnen fortfarande bokpapper?

  SvaraRadera