fredag 28 augusti 2009

Gode gud...


Svenska Kyrkan har startat en ny hemsida, där man kan skriva in böner. Jag har funderat lite grand om det var en bra idé eller ej. Idén är mest positiv, tror jag. Jag tror nog alleman ber om högre makter vid en knipa, oavsett om man är troende eller ej.
Vad tycker du om bönesajten?


Jag har läst några av bönerna. En del böner känns mer seriösa. Det kan vara böner där de ber Gud om att få bli frisk. Andra känns mindre seriösa, som t.ex.  "Kan jag få lördagsgodis på fredag?". Men om det är ett barn, som har skrivit den bönen, så är det ju såklart en stor sak för honom eller henne.

Om du skulle skriva en bön, vad skulle du be om?! Själv skulle jag be om att nära och kära får vara friska och det länge och om mindre nedskärningar inom skolan. Jag vill inte att det ska vara så stora klasser!

8 kommentarer:

 1. Jag tror nog det är en positiv tanke den där bönesidan. Är själv inte religiös, men vid vissa tillfällen kan det hända att man tänker "snälla gör så att ..." och även om det inte är riktat till någon speciell så är det ju ändå en bön. Och jag förstår att du ber om mindre klasser. Hur går det tycker du hitintills? Här är en länk som du kanske har varit inne på - http://www.lararforbundet.se/svikintebarnen
  jag har gjort ett inlägg i april om det, kanske det är dags att göra det igen.

  SvaraRadera
 2. Hörde på radion om det där...vad jag skulle skriva om Hmm vet faktiskt inte!

  Vi åker till thailand den 31 oktober ska bli mysigt.

  Ha en fin dag..kramen

  SvaraRadera
 3. svar; haha ja visst är den, tacktack! :]

  SvaraRadera
 4. Svar: låter härligt, här tittar solen också fram efter lite regn!
  Trevlig helg du med! :)

  SvaraRadera
 5. Tack detsamma!

  Vad det gäller böner så kan de vara en tröst vid svåra tider. Det tråkiga är bara att det är sällan vi tackar högre makter för det positiva som händer i våra liv, den familj vi har och älskar, våra friska barn osv.

  Jag menar också att högre makter kan vara den familj och de vänner vi har omkring oss, som stöttar, hjälper och lyfter oss i både de svåra och bra stunderna...;)

  By the way, vackra bröllopsbilder. Väldigt estetiska, eller det är nog personerna som gör dem estetiska och vackra...? :)

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 6. Varje dag tackar jag för styrkan vår herre ger mig, för att han passar på oss.
  Just nu har jag min mormor som ligger för döden, då ber jag självklart om att hon skall lida minst möjligt & att hon blir tatt emot i nästa rike.

  Intressant frågeställning du kommer med ;D Jag är ju personligt Kristen, så temat upptar mig. För få vågar skriva om tro & tvivel, det är liksom så jätte privat.

  Kram & Njut helgen
  //Sessan

  SvaraRadera
 7. jag är troende och ber i stort sett varje dag, känns för mig lite konstigt att man ska skriva det på internet men det funkar säkert bra för andra människor:) jag ber ofta för mina nära och kära..

  SvaraRadera