måndag 8 februari 2010

Dyrbar kärlekIgår kväll läste jag ut boken Dyrbar Kärlek av Ramona Fransson. Det är en lättläst kriminalroman. Historien utspelar sig i Göteborg. Den handlar om Miriam och Daniels dotter Elina, som ska vara barnvakt åt grannens pojkar. Hon kidnappas natten då det sker en konststöld i grannens hus. Parallellt med mordutredning, så får man följa grannarnas skilsmässa.  Jag tyckte om boken, men den gav inte så mycket utrymme till att själv få klura ut vem mördaren eller mördarna  var. Författaren gav en ganska snabb upplösning på historien och jag tänkte "Ok, blev det bara så här?". Provläs boken.

Det känns lite speciellt när man har läst ut en bok, särskilt när man gillar den. Vad ska man läsa nu? Jag hade ju velat fortsätta läsa den lite till. Det känns nästan som att man vinkar hej då till en bekant på flygplatsen. Lite vemodigt. Det tar lite tid innan man har lärt känna karaktärerna i en ny bok. Det är som en ny bekantskap.

Har du något boktips att ge mig?

3 kommentarer:

 1. Så är det verkligen. Jag har ganska svårt att smälta böcker om de har varit bra.
  Jag är ganska trött på kriminalromaner just nu, för läste nästan bara det ett tag. Jag läser "Blonde" av Joyce Carol Oates, som handlar om Marilyn Monroe. Faktiskt riktigt bra. :)
  Ha en härlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Hej

  Jag känner igen mig i känslan när en bok tar slut.
  Jag har just läst en bok som jag tycker är bland det bästa jag läst. Författaren heter Georgio Faletti och boken "Jag dödar". Den ska du verkligen läsa om du gillar lite otäcka böcker.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Just nu läser jag en författare som heter Karsten Alnæs.
  Har har skrivt en trioligi om Europas historia. Är i första delen nu. Den är bra. Men jag föredrar nog Herman Lindqvists böcker iallafall.
  Kramen.

  SvaraRadera