torsdag 6 maj 2010

Fjäriln vingadVi jobbar just nu med NTA-temat Fjärilars liv i klassen. Eleverna fick varsin larv, som de fick döpa. Nu har de flesta hunnit bli fjärilar. Några puppor har vi kvar, men det dröjer inte länge förrän de också har hunnit bli vackra tistelfjärilar. Det är ett fascinerande tema att arbeta med. Det första eleverna kollar, när de stiger ini klassrummet, är de två fjärilslådorna som vi har ståendes på en hurts. Det ska bli spännande och se hur pass mycket fart det är på de fina fjärilarna imorgon.

13 kommentarer:

 1. Vilken fin blogg, eller sida du har! Riktigt personlig! ;)

  SvaraRadera
 2. Så spännande med fjärilar =)

  Sv. Ja, daim orginal har ingen annan variant slagit än.

  SvaraRadera
 3. åh tack söta! jag gillar den!

  SvaraRadera
 4. sv: Ja det tycker jag absolut du ska göra :) Den var inte heller så sötsliskig som jag trodde den skulle vara så jag blev glatt överraskad :)

  SvaraRadera
 5. Men oj, sådana där spännande grejer fick jag aldrig göra i skolan. Roligt!

  SvaraRadera
 6. Vad kul att du tycker det!

  SvaraRadera
 7. svar: ja eller hur? :)

  snygg blogg :)

  SvaraRadera
 8. Vad spännande med att föda upp fjärilar. Vi hittade en fjäril inne hos oss i vintras. Han bodde med oss i en vecka innan han försvann igen. Det konstiga är att vi inte har hittat honom alls. De är vackra djur :)

  SvaraRadera
 9. Tack för din vänliga kommentar hos mig.
  Vad mysigt att kunna jobba med naturen i klassrummet. Har bara kikat lite i din blogg, och vet inte vilken ålder det är på "dina" barn, men jag antar att de är ganska små. Om man kunde få alla barn att fatta tycke och intresse för naturen, skulle nog världen kunna förändras till det bättre ganska snart. Din insats är mycket värdefull i mina ögon. :) Angående inlägget om uniform på läraren, så skulle det nog vara bra för att öka respekten men kanske inte så lyckat om man vill åstadkomma naturintresse och mjukhet hos sina elever. ;)

  SvaraRadera
 10. Tack så mycket, och detsamma! :)

  SvaraRadera
 11. Jag är klasslärare för en 3:a. De fyller 10 år i år och börjar 4:an i höst. Det är kul att se fjärilarna så tätt inpå. Tyvärr överlevde inte alla larver, men så är det ju i det verkliga livet också.

  SvaraRadera