onsdag 10 mars 2010

Halv åtta hos mig


Det är inte många tv-serier jag följer. Det är faktiskt inte ett enda, förutom Halv åtta hos mig. Det är dock alltid maken som tänker på att slå på programmet rätt tid. Jag tycker att det är ett mysigt, trevligt och ett inspirerande program. Jag kan ju inte direkt påstå att jag har prövat att laga till någon av rätterna, men det kanske man gör någon dag. På vägen hem från en middag, förvandlas vår bil till taxin, som progammets gäster åker i. Där diskuterar vi maten och ger betyg åt den.

Jag gillar programmet som sagt, men här är några funderingar som jag har:

Det ska vara helheten som ska betygsättas och inte endast maten. Betygsätt dukningen, värdskapet, maten och upplägget.

För att gynna sig själv, så sätts det låga betyg. Det är särskilt inte lätt för den som är först ut. Ger man den första 10 poäng och nästa värd bjuder på ännu godare mat, så blir det svårt att ge högre betyg.

Det känns galet att allt helst ska vara hemlagat. Glassen och pastan ska vara hemmagjorda. Svampen och bären ska helst vara handplockade Vilka gör precis ALLT från grunden idag?

Om jag skulle vara med i Halv åtta hos mig, så skulle jag bjuda på det här:
Förrätt: Serranorullar med citronkräm och friterad kapris.

Huvudrätt: Ankbröst med sötpotatispuré och syrlig vinsås

Dessert: Glace au four

Vad skulle du bjuda på?

6 kommentarer:

 1. Tack så mycket för frågorna! :) Kommer du på fler frågor så skriv gärna dem! :D

  SvaraRadera
 2. Jag tycker nästan att stjärnkockarna är lite roligare :wink:
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 3. Tycker också att det väldigt snåla poäng. Och att det är väldigt orättvist för den som är först ut. Din meny såg god ut, var det maken eller du som hade komponerat den?:-D

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det är ett strålande upplägg. Jag skulle väldigt gärna deltaga i ett sånt projekt (men inte på tv då) Tänk att ha 3 st helt okända gäster och umgås hos varandra 4 dagar i rad. Jätteskoj. =)

  Jag skulle bjuda på:

  Förrätt - ostgratinerad toas med flyllning av grönsaker, creme fraiche, allehanda kryddor. Ta ut rundlar av vitt bröd och bygg i 2-3 våningar med stuvningen överst. Lägg på rikligt med västerbottenost och gratinera. Dekoreras med färska räkor och en dillkvist. Ev ugnsgrillade körsbärstomare till.


  Huvudrätt - alt 1 = strutsfile, grillad sötpotatis o grillad palsternacka, vinbärssås. alt 2 - grillad tonfiskfile med knaperstekt bacon.

  Dessert - svartvinbärsmousse

  SvaraRadera