tisdag 29 juni 2010

Den farliga leken


Idag läste jag ut Den farliga leken av Mari Jungstedt. Hennes böcker är så kallad måste-läsning för mig. Kommer det ut en nionde bok i serien, så ska jag definitivt ha den. Ja, HA den! Tanken att låna hennes böcker på biblioteket finns inte. Jag tycker dock att Den farliga leken inte känns lika spännande som Maris tidigare böcker. Den här kände mer som en chic-lit. Boken är trots det läsvärd och underhållande.

Boken handlar om Jenny, som arbetar som modell. Det går väldigt bra för henne i sin karriär. Jenny blir tillsammans med modellfotografen Markus, som på halvön Furillen blir utsatt för mordförsök. Det allvarliga ämnet ätstörningar tas upp i boken. I boken förorsakas det av agenturens orimliga krav på vikt och utseende. Sedan mördas två personer i boken. Vem är då mördaren? Läs mer om boken.

Jag har nog aldrig så tidigt kunna ana vem mördaren var, när jag har läst någon av Jungstedts tidigare böcker. Redan på sidan 325 (av 375 sidor) kunde jag misstänka vem som var en av de två mördarna.  Därför kan jag inte ge boken högsta betyg. Den får 3,5 av 5 möjliga stjärnor.

9 kommentarer:

 1. Jag instämmer, dessa böcker är ett måste!

  SvaraRadera
 2. Jag har läst en av hennes böcker (dåligt gjort av mig som jobbar i en bokhandel och gillar deckare). Jag gillade den och nu ska jag ta mig igenom alla hennes böcker :)

  Härligt med sommarläsning :)

  SvaraRadera
 3. Ja det är verkligen kul, märks ju bland läsarstatistiken :D

  SvaraRadera
 4. Ja jag saknar honom jättemycket! Vi gjorde slut för att jag åkte hit, och för att vi inte kan träffas på ett år. Förhoppningsvis hittar vi tillbaks till varandra sen. :) Jag har läst marie jungstedts alla böcker! HAr dock inte den nya eftersom den är svå att få tag på här i från.

  SvaraRadera
 5. Jag älskar dom böckerna.Har läst ALLA utom den sista som du läst !!
  Brukar vänta med att köpa tills dom kommer i pocket så nu väntar jag för fullt : )
  IDAG tog jag årets första dopp !!
  Ha det gott.
  Kram Helene.

  SvaraRadera
 6. Tack så mycket. :D Idag gäller det, så håll dem hårt. :)

  SvaraRadera
 7. sv: åh Mari skriver riktigt bra böcker! jag gillar dom :) jag håller med dig, det blir roligare med en bok!

  SvaraRadera
 8. Jag hoppas verkligen att du och din fd pojkvän hittar tillbaka till varandra. Ni ser så söta ihop på alla bilder!

  SvaraRadera
 9. Pocketböcker är inte så dumt! Det brukar jag också köpa, men just favoriterna vill jag ha inbundna. Fast på resor duger inget annat än just pocketböcker.

  SvaraRadera