tisdag 4 januari 2011

Baddaren


Man talar ju oftast om en bok var bra eller inte. Man syftar ju på självaste handlingen. Det är ytterst sällan man pratar om bokens illustrerade framsida eller storlek. Allra minst pratar man om boksidornas papperskvalité. Nu kommer jag inte berätta om handlingen i Baddaren av Emma Hamberg.  Det känns lite orätt, då jag inte ens har läst ut boken. Nu kommer jag mer berätta om hur fin självaste boken känns. Jag gillar framsidan och tycker om de söta illustrationerna i boken.  Vid varje kapitelstart är det fina tecknade blommor, fåglar, fjärilar, träd etc. Det känns verkligen vackert! Hela boken känns mer tilltalande bara för att den känns fin. Handlingen känns givetvis bra också, eftersom jag känns driven till att fortsätta läsa den.Vad kännetecknar en bra bok tycker du? Själv tycker jag att en bra bok ska vara fin till det yttre, oavsett om det är en pocket eller en inbunden bok. Sedan gillar jag att den är skriven på ett ganska enkelt, men inte torftigt, språk. Jag gillar deckare och relationsromaner. Sedan tycker jag inte om böcker med jättejättemycket text på sidorna. Då blir jag bara trött av att öppna boken.

22 kommentarer:

 1. För mig är utseendet på omslaget otroligt viktigt, jag kan bara läsa en bok med fult/tråkigt omslag om jag verkligen blivit rekommenderad att läsa den. Så dumt med tanke på att jag säkert går miste om galet mycket bra böcker! :)

  Och svaret på din fråga om vad jag jobbar med, jag är aktuarie vilket innebär att jag jobbar som statistiker/matematiker på ett försäkringsbolag. :-)

  SvaraRadera
 2. Svar ; javisst är de min hund :) hon heter Ronja :)

  SvaraRadera
 3. Sv: haha neej, växten heter gråbo :)

  SvaraRadera
 4. Sv: Visst var den lite söt? :)
  Tack så mycket!

  SvaraRadera
 5. Jag gick förut, precis som "Jonna&Svante", mest på framsidan på boken. Nu spelar framsidan inte lika mycket roll längre, sen jag började jobba på Akademibokhandeln :P :)

  Titel, framsida och rekommendationer väcker nyfikenheten och baksidan kan styrka eller sänka den nyfikenheten. När man packar upp böcker blir man också enormt nyfiken när det kommer en ny bok osv.

  Bara för att man är inne på böcker så kan jag inte låta bli att boktipsa... ;)
  Har du läst "Vindens skugga"? Den borde du verkligen läsa om du inte har läst den :P Det är nog en av de bästa böckerna som jag har läst.

  SvaraRadera
 6. Tisdagens Bloggvinnare är upp nu! Kolla om det blev du. Om inte, bättre lycka nästa gång :)

  Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 7. Ååå här har du en kvinna som faller för skönhet. Allt som är vacker & har klass får en speciell plats i mitt hjärta!
  Sv; Visst är kissekatten söt, helt utslagen liggandes på rygg :)

  SvaraRadera
 8. Visst är det väl ofta så att ett lokande omslag på en bok är just det...lockande. Fast jag läser mycket och gärna så det dimper ner några böcker då och då från de bokklubbar som jag är med i...Jodå, det går fint att springa i maskinen, bara att öka speeden! Då går det undan! kramiz

  SvaraRadera
 9. Jag lyssnar numera bara på böcker. Det är det alternativet som står till buds när kroppen säger NEJ TACK till alla "läs-ställningar" :-(
  Så jag vill ha en deckare eller roman som är enkelt skriven o en berättarröst som läser BRA. Katarina Everlöw är fantastisk tycker jag, Torsten Wahlund o några till är också mycket bra på att läsa.

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Sv: Ja typiskt! :) KIKA IN PÅ MIN VIDEOBLOGG FRÅN THAILAND! :)

  SvaraRadera
 11. Den boken gillade jag att läsa :-) tycker den var riktigt bra faktiskt.

  Svar: Ja du, de här små katt-bäbisarna är så söta så man blir alldeles tossig :-)

  SvaraRadera
 12. Hehe .. Ja, den var varm! Skulle egentligen åkt hem (tog en sväng om föräldrarna på vägen hem) men följde med dom på promenad på stranden istället och fick låna mammas ena mössa ;) Det behövdes.

  SvaraRadera
 13. Ett snyggt yttre, lagom stor text och som går lätt att hålla i. Alltså inte för tung eller liten. Sen är ju en bra handling rätt så avgörande med. Har boken allt det så är det en bra bok enligt mig :)

  SvaraRadera
 14. Tack så jättemycket=)

  Hoppas att du får en bra dag=)

  SvaraRadera
 15. sv; Men gud, oj tack så mycket haha! Detsamma du! :D Btw, tävlingen avgörs ikväll :)

  SvaraRadera
 16. Tack så mycket! Detsamma! :D

  SvaraRadera
 17. Omslaget är något som jag fastnar för många gånger. Är jag på jakt efter något nytt, någon författare jag inte läst tidigare är omslaget mycket viktigt.. Jag har flera böcker jag köpt bara på grund av omslaget och alla har de varit bra. Tur kanske?!
  Å andra sidan har jag läst många bra böcker med tråkiga omslag också. :-)

  SvaraRadera
 18. Svar: Okej. Hade du en rolig nyårsafton då? :)

  SvaraRadera
 19. Jag har börjat lyssna väldigt mycket på böcker, så då är den som läser det viktigaste. En duktig uppläsare är guld värt, annars tröttnar jag! :) Roligt att Baddaren är så fin. Hämtade den på biblioteket igår och ska börja läsa den nu. Är med i en bokklubb med ett gäng fina tjejer, och vi läser den där.

  SvaraRadera