Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

onsdag 16 februari 2011

Keso och kesella


Efter att hört både keso och kesella nämnas under måndagsföreläsningar, så har jag nu inhandlat det. Kesellan har jag tänkt blanda ihop med bär och äta det som mellanmål. Men vad ska jag äta till keso? Jag kan väl inte bara äta som den är? Jag vill gärna ta emot recept som innehåller keso och kesella. Tipsa mig gärna!

39 kommentarer:

  1. Jag gillar både keso och kesella !!
    Brukar bara ha keso naturell.
    Ha en fin dag.
    Kram Helene.

    SvaraRadera
  2. Jag fick ett tips om att blanda sådan där dressingsmix i keson, och sedan ha på mackan. Det fungerade bra. Bara man blandar i med måtta.

    SvaraRadera
  3. Kesella har jag i smoothie, supergott! Men keso .. hmm .. det har jag bara i lussebullsdegen. Hihi ha en bra dag! Kram 8)

    SvaraRadera
  4. Det här är super gott med keso.

    Vegetarisk lasagne är mycket godare än vanlig...

    9 lasagneplattor
    2 gula lökar
    2 morötter
    1 bit rotselleri
    1 burk krossade tomater
    1 msk tomatpurè
    1 grönsaksbuljongtärning
    1 dl vatten
    1/2 tsk basilika
    1/2 tsk oregano
    salt & svartpeppar
    500 g keso
    1 dl mjölk
    2 dl riven ost

    Sätt ugnen på 225°.
    Riv grönsakerna grovt. Fräs grönsakerna i lite margarin 5-6 minuter. Tillsätt krossade tomater, tomatpurè, buljongtärning, vatten, basilika & oregano. Låt allt puttra samman 6-8 minuter. Smaka av med salt & peppar.
    Rör ut keson med mjölken. Smörj en ugnssäker form & bottna den med lasagneplattor. Täck med 1/3 av grönsakerna & bred ut 1/3 av keson över. Täck med 3 nya lasagneplattor & upprepa med det övriga tills det är slut.
    Strö över riven ost & grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Servera med sallad & en sås av creme fraiche & vitlök.



    Annars så brukar jag ha keso i bakad potatis tillsammans med räkor & purjo

    SvaraRadera
  5. SV: Jaa, skulle gärna ha tagit fler bilder under bloggfesten. Men det var tyvärr kameraförbud, så man fick smyga lite med kameran. :D

    Hm, svårt, jag har inget recept med keso och kesella. Men keso brukar jag ha till fläskpannkaka! Jättemumisgt!

    SvaraRadera
  6. till Keso:

    frukt apelsin är jättegott
    blåbär hallon
    avocado = mums
    eller plain som det är bara...

    SvaraRadera
  7. ja verkligen hoppas din dag blir mysig kraaaaam

    SvaraRadera
  8. Jag ska mest ta dagen som den kommer, kolla om jag hittar nåt jobb att söka, städa i badrummet och sådär.
    Själv? :)

    SvaraRadera
  9. Keso och Kiwi är en otroligt fin kombo :)

    SvaraRadera
  10. lägg keso på en knäckebrödssmörgås, väldigt gott och nyttigt! :)

    SvaraRadera
  11. Jag brukar ha keso på mackan tillsammans med en skiva rökt skinka och toppat med några solrosgroddar. Annars brukar mina jobbarkompisar äta keso tillsammans med tärnad frukt.

    SvaraRadera
  12. Äter keson med lite aromat bara :D
    Ha en skön onsdagkväll

    SvaraRadera
  13. Svar: Ja jätte fint när bebis magen växer:)

    SvaraRadera
  14. Har hört att man brukar äta keso med frukter också... Men jag vet inte... Äter det inte själv. :P

    SvaraRadera
  15. Ullens förslg instämmer jag helt med. Keso är ju jättegott precis som det är.
    Som smörgåspålägg brukade jag förr blanda Keson med valfri senap och finhackad lök. Det är gott!

    SvaraRadera
  16. Yes, skrev ju att jag blev länkad där.

    SvaraRadera
  17. Frukt är jätte gott till keso!

    SvaraRadera
  18. Svar: Tack tack :) Vad gör du idag då? :)

    SvaraRadera
  19. Tack för tipset med dressingmixen. Det kommer jag testa någon gång.

    SvaraRadera
  20. Tack snälla för receptet på vegetarisk lasagne. Detta recept ska jag absolut testa någon gång.

    SvaraRadera
  21. Jag ska absolut testa pröva med keso på knäckebrödet!

    SvaraRadera
  22. Det låter gott med senap och lök i keson. Det ska jag absolut testa!

    SvaraRadera
  23. Kesella är jätte gott mellis tillsammans med blåbär,hallon & linfrön :) men jag väljer nog hellre den feta varianten, äter inga kolhydrater så då gör fettet att jag håller mig mätt och glad:) :D

    SvaraRadera
  24. svar; nej det tror jag faktiskt inte :/
    även om jag vill tro det så kan jag inte göra det vilket är väldigt tråkigt..

    SvaraRadera
  25. Jag har en gratäng i ugnen just nu som jag har keso i. Sen kan man ha keso på mackan - jättegott till skinka eller skivad banan. Och så av kesellan kan man göra lite nyttigare chokladbollar. Men mest äter jag både keso o kesella som mellanmål tillsammans med lite frukt eller bär :)

    SvaraRadera
  26. Inget vinner Keso med Avocado! Och kanske lite mörkt bröd! MUMS!<3

    SvaraRadera
  27. Keso är ju supergott som det är hihi!

    En primer kan du använda fingrarna till när du applicerar den! :)

    SvaraRadera
  28. [...] tackar för alla tips jag fick i inlägget om keso och kesella. Jag fick mest tips om keso, så jag tror att det är det som de flesta äter av just dessa [...]

    SvaraRadera
  29. Keso och grönsaker på skinkmacka är gott! Ananaskeson är lite extra god :)

    SvaraRadera
  30. Jag föredrar keso :) Men det är gott att blanda kesella med honung, nötter och torkad frukt :)

    SvaraRadera
  31. Tjäna tusenlappar på att blogga, kolla in bengar.se!

    SvaraRadera
  32. hacka nötter t.ex. cashewnötter, hasselnötter och torkad frukt till keson. istället för att köpa det som redan finns som mellanmål att köpa idag så blir det ju billigare men samma.
    hacka en banan i keso är också super!

    SvaraRadera
  33. Det låter gott med hakade nötter till keso. Det måste jag testa! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  34. Avocado älskar jag! Lite keso till en sådan kan jag ju testa.

    SvaraRadera
  35. Åh, nyttigare chokladbollar med kesella?! Det måste jag prova!

    SvaraRadera
  36. Keso till fläskpannkaka låter inte så dumt. Det får jag nog testa!

    SvaraRadera
  37. oj, keso är gott till ALLT! Brukar äta keso till mellanmål, blandar då i lite keso med tex banan och frön. Vill man ha en god lättare lunch eller middag så passar keso utmärkt med tonfisk, purjolök och äpple.

    Kesellan kan du använda till soppor! Om du gör en god mustig soppa så är det JÄTTEGOTT att ha en klick kesella i! Jag gillar inte heller kesella bara sådär men i en soppa är det gott!

    SvaraRadera